HR Manager Training till APM Terminals – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

APM Terminals Gothenburg söker en HR Manager Training

Söker du nya och mer omväxlande utmaningar? Nordens största containerterminal söker en erfaren HR Manager för både en generalistroll och fokusområdet Training.

APM Terminals

APM Terminals - logo

APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal med kapacitet att ta emot och hantera de största oceangående fartygen i världen. Här skeppas drygt 50 procent av alla containrar till och från Sverige. Terminalen har ett 20-tal anlöp per vecka. Förutom direktanlöpen – oceangående fartyg som kommer direkt från andra världsdelar – trafikeras terminalen av feederfartyg från andra hamnar i norra Europa. Cirka hälften av alla containrar till och från APM Terminals transporteras med järnväg, vilket innebär stora miljövinster. APM Terminals är ett oberoende affärsområde inom A.P. Moller-Maersk koncernen. Huvudkontoret ligger i Haag och man har 20 000 anställda i 68 länder och omsätter 4,3 miljarder USD (2013). På terminalen i Göteborg är man 470 anställda, varav 320 arbetar direkt i produktionen och cirka 50 personer arbetar med att tekniskt stödja produktionen. Ytterligare 100 personer har som uppgift att leda, utveckla och följa upp verksamheten. Läs mer på apmterminals.com.

I rollen som HR Manager inom APM Gothenburg kommer du att arbeta brett med att driva det operativa och strategiska HR arbetet och agera som business partner till cheferna och ge professionell rådgivning och support. Parallellt kommer du att ansvara för ditt fokusområde, Training, vilket innebär ansvar för att upprätta, utveckla och systematisera utbildningsprocessen för våra nyckelkompetenser i kranar och grensletruckskörning.

I din generella HR-roll arbetar du med alla förekommande frågor inom HR så som rekrytering, rehabiliteringsärenden, arbetsrättsliga frågor och fackliga förhandlingar. Inom ditt fokusområde Training innebär det att ta fram, planera och samordna effektiva strategier gällande utbildning och utveckling för att stödja affärsmålen. Bland annat innebär det att identifiera utbildningsbehov, se över undervisningsmetoder, utveckla utbildningsmaterial i olika former, samt att upphandla externa konsulter inom området. Som HR Manager driver du HR relaterade projekt, förändrings- och utvecklingsarbete tillsammans med ytterligare fyra kollegor och rapporterar till Head of HR & Labour Relations. I dagsläget ingår personalansvar för en Training Partner och man tillhör Operations ledningsgrupp.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och många års erfarenhet av både strategiskt och operativt HR-arbete – framförallt från produktion och skiftarbete. Du har goda arbetsrättsliga kunskaper och förhandlingsvana. Du har tidigare erfarenhet av förändringsarbete med fokus att koppla HR närmare företagets affär.

Som person är du målinriktad och självgående, har en hög integritet och är bra på att skapa förtroende. Vidare är du drivande, engagerad och har hög leveransförmåga. Du har god analytisk förmåga, har företagets affär i fokus och är van att skapa effektivitet i såväl processer som arbetssätt. Koncernspråket är engelska, vilket kräver att du har goda kunskaper i språket både i tal och i skrift.

Välkommen med din ansökan, cv och personligt brev på både svenska och engelska senast den 15 november. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gunilla Thulin 0735-499900.

ANSÖK HÄR »
Meny