HR-konsulter till Stockholms stad – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Stockholms stad söker erfarna HR-konsulter till växande förvaltning i framkant

Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer! Till vårt kontor vid Globen söker vi nu två HR-konsulter som vill arbeta brett med HR-frågor: den ena med särskilt intresse för rehabilitering och utbildning, den andra med fallenhet för nyckeltal och statistik.

Jobba i Stockholms stad - Globen

Stockholms stad - logoStockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede Årsta Vantör är en av 14 stadsdelar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder stadsdelsförvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till de snart 100 000 stockholmare som bor i vårt stadsdelsområde.

Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Vi strävar hela tiden efter att Enskede Årsta Vantör ska vara ett stadsdelsområde för alla. Våra fokusområden är: Attraktiv arbetsgivare, bemötande och jämställdhet. Det innebär att vi som arbetar i förvaltningen samverkar för att utveckla kvaliteten i vår verksamhet, att vi ger våra invånare möjligheter till delaktighet och att vi ger ett jämställt bemötande. Det innebär också att vi hela tiden utvecklar vår gemensamma arbetsmiljö och strävar efter en lärande, innovativ och hållbar kultur där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Vårt huvudkontor ligger vid Globen i södra Stockholm nära tunnelbanan och ett stort utbud av restauranger, caféer och shopping.

Nu söker vi två erfarna HR konsulter som vill arbeta brett med HR-frågor. En HR-konsult med särskilt intresse för rehabilitering och utbildning plus en HR-konsult med särskilt intresse av och fallenhet för nyckeltal och statistik.

Arbetsplatsbeskrivning
HR-funktionen har en central roll i förvaltningen. HR-teamet består idag av sex HR-konsulter, en administratör och HR-chef. HR-funktionen ska agera proaktivt och strategiskt samt stötta cheferna i deras operativa arbete i frågor som berör arbetsrätt, rekrytering, kompetensförsörjning, förhandling, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, omställningsfrågor samt lönebildning.

Vi på HR-avdelningen erbjuder förvaltningens chefer stöd i deras roll som arbetsgivare bl. a. inom frågor som berör kompetensförsörjning, arbetsmiljö och lika rättigheter och möjligheter. Vi jobbar i en stor förvaltning där det händer mycket och du blir involverad i så väl operativa som strategiska frågor.

Vi strävar efter att i större utsträckning använda oss av de befintliga digitala verktyg som finns inom kommunikation, utbildning och utvärdering och söker därför kollegor som vill vara med och bidra till även denna utveckling.

Hos oss är du både en kollega på Enskede Årsta Vantörs HR-avdelning samt har tillgång till ett stort nätverk av härliga HR-kollegor inom Stockholms stad.

Arbetsbeskrivning
I din roll som HR-konsult erbjuds du ett omväxlande och spännande uppdrag där du kommer att arbeta med verksamhetsnära personalfrågor och stödja chefer och deras ledningsgrupper i sitt verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar.

Arbetsuppgifterna är breda med tyngd inom det arbetsrättsliga området såsom lag- och avtalstolkning, fackliga kontakter, rehabilitering och komplexa personalärenden.

Vi arbetar med ett konsultativt förhållningssätt och grunden är att var och en tar ett tydligt ansvar för sitt eget verksamhetsområde samtidigt som vi ständigt ser till och försöker bidra till helheten.

Utöver det verksamhetsnära chefsstödet kommer du även tillsammans med kollegor att delta i och driva strategiskt utvecklingsarbete samt utforma och genomföra utbildningsinsatser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom personal och arbetsliv eller annan likvärdig akademisk utbildning och minst 5 års dokumenterad erfarenhet av brett och självständigt HR-arbete på en HR-avdelning.

Erfarenhet från en politiskt styrd organisation är ett krav och att du både har erfarenhet och är mycket intresserad av arbetsrätt.

För en av tjänsterna är erfarenhet av uppföljning, nyckeltal, statistik och personalekonomi önsvärda.

För den andra tjänsten är erfarenheter av arbete med rehabilitering mycket meriterande.

Erfarenhet av att arbeta inom HR-området mot förskoleverksamhet är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett lösningsfokuserat och långsiktigt arbetssätt och god kunskap inom det arbetsrättsliga området. Du kommer att ha många kontakter i organisationen och behöver vara samarbetsvillig och inneha en hög kommunikativ förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är trygg i dig själv, innehar personlig mognad och är stresstålig. Du är en noggrann och uthållig person som arbetar strukturerat. Vi söker dig som är en glad, positiv och flexibel kollega. Du uttrycker dig lätt och tydligt i såväl tal som skrift. Självklart är du en mycket van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketet.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering, som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Läs mer om att jobba i Stockholms stad »

Kontakt
Anette Appelberg, HR chef, 08-508 206 52

Fackliga företrädare
Eva Fagerhem, Vision, eva.fagerhem@stockholm.se 08-508 208 88
Daniel Knudsen, SACO, daniel.knudsen@stockholm.se 08-508 146 75

Om anställningarna
Två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Globen, Johannishov, Stockholm.

Ansökan
Ansök via länken nedan senast 2018-06-11. Referensnummer 2018/3600.

ANSÖK HÄR »

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Meny