HR-konsulter till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker HR-konsulter som vill förändra människors vardag

Är du intresserad av en HR-roll som går ut på att göra chefer ännu bättre i sin arbetsgivarroll? Till vår spännande verksamhet söker vi nu två nya kollegor, en tillsvidare och en på visstid, för en bred och operativ generalistroll.


Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Arbetsplatsbeskrivning
Är du intresserad av en HR-roll som går ut på att göra förvaltningens chefer ännu bättre i sin arbetsgivarroll? Vi söker nu två kollegor, en tillsvidare och en på visstid för en bred, operativ generalistroll till vår spännande verksamhet där du har möjlighet att förändra människors vardag.

Enheten HR och administration är en av tre stabsenheter på förvaltningen. På enheten jobbar sju personer med att ge service och stöd till politiker och enhetschefer i frågor som rör HR-frågor, nämndadministration samt registratur.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd, samt vuxenutbildning. Målet är att bidra till fler jobb, fler i jobb genom en mängd olika arbetsmarknadsinsatser. Några exempel är trainee, jobb öronmärkta för personer med funktionsnedsättning, satsning på specialpedagogisk enhet inom vuxenutbildningen samt satsning på ett framtida Yrkeshögskolecenter.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att ha en viktig roll där du arbetar med att coacha våra chefer i att göra förvaltningens verksamheter ännu bättre inom områdena arbete och försörjning samt vuxenutbildning, där målet för medborgaren är att nå och behålla egen försörjning.

Du kommer att ha ett omväxlande jobb med många kontaktytor både nära ditt team på enheten och med HR-kollegor i det kommunövergripande HR-nätverket. Andra kontakter är med våra samarbetspartners, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Mälardalens Högskola.

I din vardag som HR-generalist har du en stabil organisation i ryggen då snabba politiska beslut kräver nya lösningar. I din HR roll stöttar du organisationen i att våga prova nytt och balansera det med policys, kommunens värdegrund och personalpolitik. Det kan exempelvis vara lönebildningsfrågor, arbetsrätt, arbetsmiljö –och säkerhetsfrågor, rehabilitering och kompetensförsörjningsfrågor. Du som söker visstidsbefattningen kommer också att stödja cheferna i deras arbete med att ta fram en krisplan för deras specifika enhet samt att stötta HR-chefen i det fortsatta arbetet med den strategiska kompetensförsörjningsplanen för förvaltningen.

Vi är i ett spännande skede där vi arbetat fram HR-processer som nu ska levandegöras i verksamheterna så att vi uppfyller våra mål med bästa möjliga resultat för kommunens invånare.

För oss är det viktigt med balans mellan arbete och fritid. Dina arbetstider är 8-17 med flexmöjlighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tre års akademisk utbildning med inriktning HR. Du har minst två års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och har en vana av att arbeta konsultativt.

Erfarenheten bör vara bred och du måste ha arbetat med tolkning av lagar och avtal, arbetsmiljö och säkerhet, allra helst inom offentlig sektor. Rollen kräver att du är en van IT-användare och har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Ibland kan även din pedagogiska förmåga komma väl till pass.

Dina kvalifikationer är viktiga men vi lägger också stor vikt vid vem du är som person. Vi ser att du är van att arbeta i en konsultativ roll. Du uppskattar goda samarbeten och har förmåga att kommunicera med olika människor i olika situationer. Hos oss kommer din integritet väl till pass. Du behöver vara trygg i dig själv och i din yrkesroll, du inger förtroende som gör att människor omkring dig både lyssnar på dig och involverar dig i sin vardag. Det är också viktigt att du har en helhetssyn och ett intresse för förvaltningens verksamhet. Kombinerar du detta med att vara ansvarsfull, ordningsam och har förmåga att själv planera och prioritera ditt arbete tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer genomförs v. 34-35.

Anställningens omfattning
Heltid. En tjänst är tillsvidareanställning, en är visstid t o m 2018-12-31.

Ansökan
Ansök senast: 2017-08-13. Referensnummer: 3867
Välkommen med din digitala ansökan via länken nederst!

Kontaktperson
Rekryteringsenheten, 016-710 70 77
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan.

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

ANSÖK HÄR »
Meny