HR-konsult till Röda Korset – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Röda Korset söker HR-konsult till kontoret i Stockholm

Vill du arbeta med HR i världens främsta katastroforganisation? Har du erfarenhet av att arbeta brett med chefsstöd? Vill du vara med och utveckla HR-arbetet i en organisation med höga ambitioner? Då är det här jobbet för dig!

Jobba hos Röda Korset

Bli en del av världens främsta katastroforganisation! Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

HR-avdelningen på Svenska Röda Korset arbetar med HR-stöd till vår tjänsteorganisation, till rödakorsföreningar runt om i landet, med rekrytering till internationella uppdrag i fält och med säkerhetsrådgivning. Inom avdelningen arbetar totalt 15 personer. Vi söker nu en ny kollega till vårt team som arbetar med chefsstöd som kommer bestå av 5 personer (3 HR-konsulter, 1 administratör och 1 chef).

Uppdrag och arbetsuppgifter
Vårt uppdrag är att säkerställa att tjänsteorganisationens chefer får löpande stöd och coachning i både operativa och strategiska personal- och organisationsfrågor. Vi HR-konsulter har delat upp såväl avdelningar som specialistområden mellan oss. Vi har ett antal chefer som vi har ett närmare samarbete med och parallellt med det ett eller flera specialistområden som vi driver med stöd av kollegorna. Som HR-konsult är din roll att ge service och råd samt att coacha och utmana cheferna.

Vi har en ny organisation sedan ett år tillbaka med relativt många nya chefer. Cheferna behöver stöd med allt från rekrytering och lönefrågor till grupputveckling och konflikthantering. Rekrytering är något vi alltid arbetar med då vi de senast åren utökat organisationen som en följd av det ökade behovet i samhället. Vi är också en organisation i förändring och har en relativt stor rörlighet, både internt och till våra internationella uppdrag, vilket leder till många rekryteringar och interna matchningsuppdrag.

Vi söker…
en person med högskoleutbildning inom HR och med minst 3 års erfarenhet av att arbeta brett och konsultativt med chefsstöd/som HR-Business Partner. Det är viktigt att du har erfarenhet av och gillar att rekrytera. Det är en fördel om du också har intresse och erfarenhet av något eller några av nedan områden:

  • utveckling av arbetsmiljö och hållbart medarbetarskap
  • hantera svåra samtal, konflikter och trepartssamtal
  • processutveckling och digitalisering av HR
  • Employer Branding och att attrahera nya målgrupper i syfte att öka mångfald

Vi letar efter en kollega som får saker gjort, är trygg i sig själv, modig, nyfiken och vågar göra fel. En kollega som tar initiativ till samarbete och har ett coachande och uppmuntrande förhållningssätt till både chefer och kollegor. Det är också bra om du drivs av att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten och tänker kreativt kring nya arbetssätt och metoder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder ett spännande, varierande och utmanande jobb där du genom att bidra med ett kvalificerat HR-stöd kan vara med och göra skillnad. Du kommer till ett välfungerande HR-team som har ett nära samarbete, stöttar, uppmuntrar och avlastar varandra vid behov.

Tjänsten avser tillsvidareanställning med placering på Röda Korsets kontor på Hornsgatan i Stockholm och tillsätts enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast 2018-04-10 via länken nedan. Din ansökan ska bestå av CV och personligt brev. I det personliga brevet ber vi dig att kort svara på nedan frågor. Brevet bör vara max en A4.

  1. Varför söker du den här tjänsten?
  2. Beskriv hur du arbetar med chefsstöd i ditt nuvarande jobb.
  3. Vad kommer du bidra med till vårt team?

Har du frågor? Kontakta Kerstin Kaaman på telefonnummer 08-452 4822 eller via e-post: kerstin.kaaman@redcross.se. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

ANSÖK HÄR »

Bli en del av världens främsta katastroforganisation

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Röda Korsets styrka är att vi finns överallt, med närmare 33 000 engagerade volontärer runtom i landet och 17 miljoner volontärer över hela världen. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten, att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt. Tack vare vårt unika mandat, vår neutralitet och opartiskhet finns vi på plats i oroshärdar och krigszoner, dit ingen annan når.

I Sverige bedriver vi bland annat behandlingscenter för krigsskadade och torterade, vi har en vårdförmedling för papperslösa och andra migranter samt erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas.

Varmt välkommen.

Meny