HR-konsult ledarskap till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker HR-konsult med inriktning ledarskap

Ledarskap är ett prioriterat område för Eskilstuna kommun. Vi söker nu dig HR-konsult som vill bidra till att utveckla våra chefer till modiga ledare med ett uppskattande förhållningssätt.

jobba i eskilstuna kommun
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi arbetar proaktivt med att utveckla och leverera tydliga tjänster till överenskommen kvalitet för verksamheterna i Eskilstuna kommunkoncern. Det vi levererar ska alltid främja kommuninvånarna. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

HR-enheten är en enhet med specialistkompetens inom HR-området. Inom området kompetensutveckling, arbetar enheten med medarbetar, grupp- och ledarutveckling samt likabehandlingsfrågor. Inom området arbetsmiljö och hälsa, arbetar enheten med proaktivt chefsstöd inom arbetslivsinriktad rehabilitering och systematiskt arbetsmiljöarbete samt inom området arbetsrätt arbetar enheten med lönebildningsprocessen, förhandlingar och tvister samt tolkning och rådgivning i arbetsrätt. Enheten arbetar på uppdrag av Kommunledningskontoret samt erbjuder tjänster inom HR till kommunens övriga förvaltningar.

Arbetsuppgifter
Ledarskap har under många år varit ett prioriterat område för Eskilstuna kommun. Vi eftersträvar att våra ledare har ett modigt ledarskap med uppskattande förhållningssätt. Vi arbetar för en kultur med kontinuerligt lärande och ständiga förbättringar.

Chef- och ledarskapet är något som många medarbetare värderar högt och också anger vara en viktig orsak till att man trivs och vill arbeta kvar. Vi inom Eskilstuna kommun söker en person som vill vara med och arbeta med att främja ledarförsörjning, ledarutveckling och bidra till att utveckla ledarskapet.

Är det här områden som ditt hjärta klappar extra för? Har du erfarenhet och kompetens inom området? Vill du jobba på en arbetsplats där vi värdesätter samarbete? Då är det dig vi behöver!

Vår uppgift inom Eskilstuna kommun är att arbeta på uppdrag från våra förvaltningar. Arbetet är varierande och arbetsuppgifterna kan se olika ut beroende vilka behov som organisationen har. Din arbetsdag kan bestå av att planera och hålla i olika grupp-, chefs- och ledarutbildningar och olika utvecklingsinsatser, göra mindre utredningar, delta i interna och externa möten samt omvärldsbevaka. Då vi arbetar i en HR organisation kan det också förekomma uppdrag inom hela HR-området.

Kvalifikationer
Dina kunskaper och erfarenheter är viktiga för oss. Hur du använder dig av dessa är också en framgångsfaktor som vi lägger stor vikt vid för att förutsättningarna ska bli rätt och för att du ska trivas hos oss. Ditt engagemang i kombination med din goda förmåga att entusiasmera, inspirera och motivera andra, samtidigt som du är en god lyssnare, blir värdefulla egenskaper i denna roll. Du är trygg i dig själv och tar med lätthet nya kontakter både internt som externt. Du får energi i en roll där du ena dagen står inför en grupp och utbildar, för att nästa dag arbeta med utvecklingsuppdrag och dokumentation, en roll där du dels arbetar operativt, men sedan får chansen att vara med och påverka och tänka långsiktigt och strategiskt.

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning om minst 120 p eller 180 hp som exempelvis personalvetare, socionom, psykolog, beteendevetare. Alternativt kan du ha annan högskoleutbildning och relevant vidareutbildning inom organisation och ledarskap.

För att lyckas i den här rollen vill vi att du har aktuell erfarenhet av arbete med ledarskapsutveckling och att du i närtid har arbetat med att utbilda grupper och chefer. Att du är van att kommunicera i både tal och skrift på ett pedagogiskt och kundanpassat sätt blir en viktig arbetsuppgift. Vidare är det en fördel om du är van med att leda arbete i uppdrag eller projekt och har erfarenhet av arbete med HR-frågor.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Ansökan
Ansök senast: 2018-06-03. Referensnummer: 4514

Kontaktpersoner
Sonja Sand, Rekryteringskonsult, 016-710 39 60
Anna Melin Lif, HR-chef, 016-710 23 34
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan.

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny