HR-konsult till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

HR-konsult till arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

Är du sugen på en bred HR-roll som går ut på att göra förvaltningens chefer ännu bättre i sin arbetsgivarroll? Eskilstuna kommun söker dig operativa generalist med ett strategiskt synsätt.

Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda, professionella möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd, samt vuxenutbildning. Målet är att bidra till fler jobb genom en mängd olika arbetsmarknadsinsatser. Några exempel är trainee, jobb öronmärkta för personer med funktionsnedsättning, satsning på specialpedagogisk enhet inom vuxenutbildningen samt satsning på ett framtida Yrkeshögskolecenter.

Arbetsbeskrivning
Är du sugen på en bred HR-roll som går ut på att göra förvaltningens chefer ännu bättre i sin arbetsgivarroll? Nu har vi en ledig tjänst för dig som är en operativ generalist med strategiskt synsätt.

Du har en viktig operativ roll där du arbetar med att stödja förvaltningens chefer i alla möjliga HR-relaterade arbetsuppgifter. Det kan exempelvis vara lönebildningsfrågor, arbetsrätt, rehabilitering och kompetensförsörjningsfrågor i en härlig mix. Du kommer även att utbilda och hålla workshops kring olika frågor.

Du bidrar utifrån ett HR-perspektiv till att verksamheterna når sina mål och samtidigt lever upp till kommunens värdegrund och personalpolitik. Du håller dig uppdaterad inom ditt område genom omvärldsbevakning och kompetensutveckling.

HR-chefen är din närmaste chef. Det är hon som ansvarar för de mer strategiska HR-frågorna. Du kommer att vara den enda HR-konsulten på förvaltningen, men du kommer att jobba nära tillsammans med enhetens arbetsmiljö- och säkerhetssamordnare kring vissa frågor. Även i övriga organisationen finns många HR-personer som du kommer att ha utbyte med i olika nätverk och i andra sammanhang. På vår enhet är det lätt att känna sig välkommen, det vittnar bland annat vår nyaste kollega om. Välkommen du också!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tre års akademisk utbildning med inriktning HR. Du har minst två års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och har vana av att arbeta konsultativt. Erfarenheten bör vara bred och du måste ha arbetat med tolkning av lagar och avtal, allra helst inom offentlig sektor. Rollen kräver att du är en van IT-användare och har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Ibland kan även din pedagogiska förmåga komma väl till pass.

Du måste ha god samarbetsförmåga, hög integritet och vara van att verka i en konsultativ roll. Du behöver vara trygg i dig själv och i din yrkesroll, så att du inger förtroende. Det är också viktigt att du har en helhetssyn och ett intresse för förvaltningens verksamhet. Vi vill att du har ett intresse och driv att utveckla HR-arbetet. Du ska vara ansvarsfull, ordningsam och har förmåga att själv planera och prioritera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2016-02-21
Referensnummer: 2462
Välkommen att söka via länken nedan!

Kontaktperson
Therese Laidna
Rekryteringskonsult
016-710 25 09

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Läs mer om oss här. Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

ANSÖK HÄR »

Meny