HR-konsult med förvaltningsansvar till Avesta kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-konsult med förvaltningsansvar

Avesta kommun söker en serviceinriktad personalvetare med goda kunskaper i arbetsrätt för att stödja Omsorgsförvaltningens 25 chefer i olika HR-frågor.

dalahast-avesta-kommun

avesta-kommun-logoNågot fantastiskt händer i Avesta! Avesta kommun är proaktiva och har barriärbrytande mål. Vi är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedevetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25000 invånare, har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Nu fortsätter resan mot 2020, vi gör den tillsammans – Vill du vara med?

I Avesta kommun händer mycket just nu. Vi är mitt i en generationsväxling och HR-frågorna är av stor betydelse. Personalenheten har i uppdrag att leda, samordna och utveckla kommunövergripande HR-processer samt att med god service och hög kvalitet ge stöd i operativa personalfrågor.

Vi är idag sju medarbetare på Personalenheten, varav tre HR-konsulter med förvaltningsansvar och fyra HR-konsulter med kommunövergripande arbetsområden. På enheten har vi genomgått en generationsväxling och vårt nya team håller på att ta form. Vi söker dig som vill arbeta brett med konsultativt stöd inom HR och som har ett extra intresse för arbetslivsinriktad rehabilitering och en fallenhet för att arbeta med siffror. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med stort inflytande på arbetsmetodik och strategi. Bli en del av vårt kompetenta och engagerade team!

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder nu en tjänst som HR-konsult med förvaltningsansvar mot Omsorgsförvaltningen. På omsorgsförvaltningen arbetar idag 25 chefer med ca 800 anställda. De verksamheter som ingår i förvaltningen är vård och omsorg samt socialtjänst.

Som HR-konsult med förvaltningsansvar ligger tyngdpunkten i arbetet på att ge konsultativt stöd till cheferna inom förvaltningen avseende HR-frågor. Utifrån lagar, avtal, etik, moral och med uppsatta mål i fokus stödjer vi våra chefer i HR-relaterade frågor.

I rollen ingår att arbeta med arbetsrätt och fackliga förhandlingar samt tolka lagar och avtal. Arbete med löneöversyn och lönebildningsfrågor ingår också samt att stödja cheferna i arbetslivsinriktad rehabilitering.

Du kommer också att uppdatera/producera underlag avseende HR-området, ta fram och hantera statistik samt ingå i olika arbets- och samverkansgrupper. Inom ditt område kommer du att planera och hålla i internutbildningar för våra chefer.

Tillsammans med oss på personalenheten kommer du arbeta med utvecklingen av personalstrategiska frågor.

För att komplettera vårt team på bästa vis behöver vi dig med speciellt intresse och fördjupade kunskaper avseende arbetslivsinriktad rehabilitering. En del bokslutsarbete ingår i tjänsten varpå du även behöver ha intresse och fallenhet för att arbeta med siffror och personalstatistik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning från personalvetarprogrammet eller annan utbildning inom området som vi finner likvärdig. Kunskaper inom arbetsrätt är ett krav. Du har din styrka inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Om du har erfarenhet av att arbeta konsultativt som HR-generalist eller liknande befattning är det meriterande. Har du kunskaper och utbildning med inslag av ekonomi och statistik är det en fördel.

Vi lägger stor vikt vid din personliga kompetens och söker dig som är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. För arbetet krävs också att du är strukturerad och kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter.

I din roll ställs du inför många komplexa situationer vilket ställer krav på att du är trygg i dig själv, har en helhetssyn och förståelse för andra människors olika situationer. Du behöver ha hög integritet och vara en tydlig arbetsgivarrepresentant.

Vi eftersträvar en jämnare fördelning mellan män och kvinnor i vår arbetsgrupp och ser därför gärna att män söker tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2016-05-16
Referensnummer: C6162/2016
Välkommen att söka via knappen nederst.

Kontaktpersoner
Jenny Lyxell, Rekryterare
0226-6456 89 | jenny.lyxell@avesta.se

Eva Gustavsson, Tf personalchef
0226-64 56 61 | eva.gustavsson@avesta.se

Övrigt

FÖRMÅNER. Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande, ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här » Avesta kommuns hemsida »

ANSÖK HÄR »
Meny