HR-konsult till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker HR-konsult med fokus på jämställdhet/arbetsmiljö

Är du en rutinerad HR-konsult som söker nya utmaningar? Nu har du chansen att vara med från start och tillsammans med kollegor bygga upp en helt ny organisation för HR-samarbete med cheferna.

Jobba i Eskilstuna kommun
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en rutinerad HR-konsult som skall agera chefsstöd i den nybildade måltidsorganisationen som kommer ligga placerad hos Konsult och Uppdrag. Den nya måltidsorganisationen startar första januari 2019.

Vi söker dig som idag arbetar eller har arbetat med HR-frågor och som söker en ny utmaning! Här får du chansen att vara med från start och tillsammans med kollegor skapa och bygga något helt nytt. Du får möjlighet att utvecklas i din roll och vara med och driva den nya organisationen framåt. Det är ett självständigt arbete och du kommer att få samordna och bygga upp ett nytt HR-samarbete med cheferna för den samlade måltidsorganisationen.

I rollen som HR-konsult kommer du bl a att agera chefsstöd och arbeta med generella HR-uppgifter såsom stöd i arbetsrätt, kollektivavtals- och lönebildningsfrågor. I rollen ingår också stöd i konflikthantering och rehabiliteringssamtal, samt att delta i samverkan och olika förhandlingar.

Du kommer få det övergripande ansvaret för jämställdhetsfrågor inom Konsult och uppdrag där du kommer medverka i nätverk och även få möjligheten att hålla workshops och interna utbildningar i ämnet.

Du kommer också ansvara för att strategiskt arbeta med arbetsmiljö för förvaltningen och vara involverad i enheternas arbetsmiljöfrågor, vilket kan betyda att göra riskbedömningar och agera som stöd i samband med tillbud och arbetsskador.

I rollen ingår också att arbeta övergripande strategiskt med kompetensförsörjning tillsammans med övriga inom HR på Konsult och uppdrag. Som HR-konsult tar du även fram statistikunderlag, genomför visst analysarbete och skriva rapporter och underlag.

Kvalifikationer
Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete i en organisation som präglas av flexibilitet, engagemang och ansvarstagande.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning (om minst 120 p/180 hp) så som exempelvis personalvetare, socionom, psykolog, beteendevetare eller likvärdig utbildning.
  • Minst två års aktuell erfarenhet av operativt arbete kopplat till arbetsmiljö (dvs. praktisk erfarenhet av t.ex. riskbedömning).
  • Minst två års aktuell erfarenhet av arbete med HR-frågor.
  • Vana att använda IT som stöd i arbetet
  • Vana av att kommunicera i både tal och skrift på svenska på ett pedagogiskt och kundanpassat sätt.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av jämställdhets- och likabehandlingsfrågor.
  • Erfarenhet av att arbeta i kommun eller landsting.

För att trivas i rollen så tror vi att du är en person med integritet, initiativförmåga och stort engagemang. Du är prestigelös och känner dig trygg i rollen som arbetsgivarrepresentant. Nya utmaningar sporrar dig, du ser lösningar i stället för problem och agerar utifrån verksamhetens bästa. Din erfarenhet inger förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa långsiktiga relationer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid med månadslön.

Ansökan
Ansök senast: 2018-09-02. Referensnummer: 4619.
Välkommen med din digitala ansökan via länken nederst!

Kontaktpersoner
Ulrika Junebark, HR-chef
016-710 73 24 ulrika.junebark@eskilstuna.se

Åsa Sollén, Rekryteringskonsult
016-710 28 13 asa.sollen@eskilstuna.se

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

ANSÖK HÄR »
Meny