HR-generalist till Universitets- och högskolerådet (tjänst 2) – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Universitets- och högskolerådet söker HR-generalist till HR-enheten (tjänst 2)

Just nu söker vi på Universitets- och högskolerådet dig som vill jobba brett med HR-frågor och har flerårig erfarenhet av HR-arbete i en statlig myndighet.

UHR – HR-generalist

logotype-uhrUniversitets- och högskolerådet, UHR, ger stöd och information till alla som vill läsa vidare på högskolan, samordnar antagningen till 37 lärosäten genom en gemensam e-tjänst, erbjuder möjligheter till internationellt utbyte och bedömerutländska utbildningar för dem som har studerat i ett annat land. UHR ansvarar även för att ta fram högskoleprovet och för tillträdesregler till högre utbildning i Sverige. Myndigheten har 260 anställda i Stockholm och Visby.

Vi söker dig som tillsammans med våra medarbetare och chefer vill vara med och bygga upp och utveckla vår myndighet och bidra till vår vision; utbildning, utbyten, utveckling – för alla som vill vidare.

Om oss
HR-enheten består av en HR-chef och tre medarbetare. Vi arbetar med alla processer inom HR och vi har en hög tillgänglighet och flexibilitet. Vi utgör ett team med både egna ansvarsområden och gemensamma uppdrag.

Om dig
Du stödjer cheferna i alla typer av kvalificerade HR-frågor och är också HR-chefens bollplank i det strategiska arbetet. Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis att vara rekrytering, kompetensrelaterade frågor, lönebildningsfrågor, arbetsmiljö, arbetsrätt och samverkan/förhandlingar.

Du ska också, tillsammans med oss andra inom teamet, bidra till att utveckla enhetliga rutiner och angreppssätt inom hela HR-området samt kommunicera det till chefer och medarbetare så att det får genomslag i verksamheten. Då rollen som HR-generalist är bred innefattar den även viss HR-administration. Vi i teamet samverkar med övriga funktioner inom myndigheten i syfte att utveckla effektiva lösningar som stödjer och utvecklar den operativa verksamheten. Andra på enheten förekommande frågor kan också komma att ingå. HR-arbetet är under utveckling så möjlighet kommer att finnas att påverka arbetets innehåll.

Som person är du självgående och trivs i miljöer där du får användning av din positiva grundinställning, känsla för service och vilja att driva utmaningar i mål. Du är noggrann, har förmåga att arbeta med både stort och smått samt uppskattar varierade roller. Är du dessutom bra på att strukturera, prioritera och hålla deadlines så kommer du att bli en uppskattad kollega.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har mycket god förmåga att skapa förtroendefulla relationer på olika nivåer med bibehållen integritet. För att du ska trivas behöver du vara flexibel och prestigelös. Du besitter en god analytisk förmåga och är saklig och objektiv i ditt förhållningssätt. Vidare är du en erfaren teamarbetare som trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

  • Universitetsexamen med inriktning inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av brett och självständigt HR-arbete i en statlig myndighet
  • Mycket goda kunskaper i arbetsrätt
  • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift
  • God administrativ förmåga

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat med systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Erfarenhet av facklig samverkan
  • Erfarenhet av att ha arbetat med lönebildning

Information
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Placeringsort Stockholm.

För mer information, kontakta Maria Thorelius, HR-chef, tfn: 010-470 03 27. Fackliga kontaktpersoner är Henrik Ohlsson (ST) tfn: 010-470 03 34 och Erik Kyhlberg (SACO) tfn: 010-470 06 68.

Välkommen med din ansökan senast den 1 maj 2016 via www.uhr.se/ledigajobb

För mer information om UHR gå in på www.uhr.se

ANSÖK HÄR »
Meny