HR-generalist till Transportstyrelsen – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Transportstyrelsen söker HR-generalist till Norrköping

Vill du ha ett omväxlande HR-arbete med tempo och stor frihet att själv planera dina arbetsuppgifter? Till kontoret i Norrköping söker Transportstyrelsen nu en HR-generalist med fokus på rekrytering.

HR-generalist Transportstyrelsen

Transportstyrelsen logo

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och för företag.

Ditt framtida arbete
I huvudsak ansvarar vi på Personalenheten för det operativa personalarbetet samtidigt som vi har i uppgift att styra, stödja och utmana inom personalområdet. Våra huvudområden är arbetsmiljö, kompetensförsörjning, ledarskap och administration. För att vara en enhet i framkant, som ligger steget före och är till nytta för verksamheten, är vi modiga, hjälpsamma och en självklar partner till våra chefer.

Ditt arbete kommer att vara omväxlande och ha ett högt tempo med stor frihet att själv planera och organisera dina arbetsuppgifter. Just nu har vi ett stort rekryteringsbehov på Transportstyrelsen vilket innebär att rekrytering kommer att vara en stor del av ditt uppdrag. Att utveckla vår verksamhet är viktigt för oss, varför kvalitets- och förbättringsarbete också ingår i ditt arbete. Ett spännande utvecklingsarbete vi har framför oss är att förenkla och digitalisera våra processer och rutiner. Du kommer dagligen att ha kontakt med dina kollegor på enheten och med medarbetare och chefer på Transportstyrelsen. Enhetschefen är placerad i Norrköping.

Då verksamheten har arbetsplatser på flera orter i landet innebär det en del resor.

Dina framtida arbetsuppgifter

 • ge vägledning till chefer i alla typer av personalrelaterade frågor såsom rekrytering, arbetsrätt, anställningsvillkor, rehabilitering, kompetensförsörjning, samverkan, organisationsförändring och arbetsmiljö
 • driva utvecklingsfrågor, tillsammans med ditt team, för att bidra till en personalenhet i framkant med fokus på effektivisering och digitalisering
 • inom ett specialområde omvärldsbevaka, utveckla stödjande metoder och verktyg för chefer, utvärdera, internutbilda samt uppdatera och utveckla styrande och stödjande dokument.

Du måste ha

 • högskoleutbildning med inriktning personal- och organisationsfrågor eller annan bakgrund vi bedömer likvärdig
 • minst två års bred erfarenhet av kvalificerat personalarbete
 • arbetat med arbetsrättsliga frågor
 • arbetat med effektivisering och digitalisering
 • arbetat med rekrytering.

Det är meriterande om du också har erfarenhet av

 • att arbeta inom offentlig förvaltning
 • ReachMee.

Vi vill att du

 • har hög integritet
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och fullföljer
 • är självgående, strukturerar ditt arbete och driver processer vidare
 • har hög samarbetsförmåga med stor lyhördhet
 • har lätt för att skapa kontakter och förtroende
 • är servicefokuserad med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra
 • gärna kommer med idéer, nya tankar och angreppsätt i arbetsrelaterade frågor, gärna inom digitalisering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information
Anställningen är tillsvidare, med placeringsort Norrköping. Vi vill helst att du börjar vid årsskiftet. Vi tillämpar normalt provanställning.

Välkommen att kontakta personalchef Malin Ågehäll.

Saco, Christina Östberg och ST, Annica Ohlsson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver din ansökan senast den 30 september 2018 märkt med referensnummer TSG 2018-4126. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!

ANSÖK HÄR »

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen »

Kort om avdelning Personal:
Avdelning Personal stöder alla avdelningar i deras arbete med personal-, arbetsmiljö- och kompetensutvecklingsfrågor. Vi finns i Borlänge, Norrköping och Örebro och har 15 medarbetare.

Meny