HR-generalist till Kungliga biblioteket i Stockholm – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Kungliga biblioteket söker HR-generalist

Drömjobbet för dig som vill arbeta brett inom hela HR-området, men briljera lite extra inom områden som strategisk kompetensförsörjning, chefsutveckling och rekrytering.

Kungliga biblioteket - HR-generalist

Kungliga bibliotekets enhet för HR, som leds av en enhetschef tillika personalchef, ger stöd och service, arbetar konsultativt och är en strategisk partner för myndighetens kärnverksamhet. En viktig uppgift är att stödja de förändrings- och utvecklingsprocesser som sker inom kärnverksamheten. Enheten består av HR samt arkiv och registratur. Totalt på enheten är vi sex medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som HR-generalist har du en konsultativ roll gentemot KB:s chefer vilket innebär att du stödjer cheferna i deras roll som chef och ledare. Du kommer att arbeta brett inom hela HR-området, men ha en specialistroll inom området strategisk kompetensförsörjning, chefsutveckling samt kompetensutveckling i stort. Du har även ett nära samarbete med vår kommunikationsavdelning och har ett samordningsansvar för rekryteringsprocessen. Då rollen som HR-generalist är bred innefattar den även viss HR-administration.

Kvalifikationskrav

Utbildning
Examen från PAO-programmet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

Kompetens och arbetslivserfarenhet

 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom HR-området
 • Bred rekryteringserfarenhet av såväl chefs- som medarbetarrekryteringar
 • Erfarenhet av organisations- och chefsutveckling
 • Erfarenhet av såväl strategiskt som operativt arbete med kompetensutveckling
 • Erfarenhet av att driva och kommunicera arbetet med strategisk kompetensförsörjning
 • Goda kunskaper i arbetsrätt
 • Mycket god svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av rekryterings- och HR-system

Meriterande

 • Statlig arbetslivserfarenhet inom HR-området
 • Arbetslivserfarenhet från personal- och kunskapsintensiva verksamheter
 • Erfarenhet av förändringsarbete

Som person
Som person är du kunnig, varm och empatisk samt har ett konsultativt förhållningssätt. Du tar ansvar och är lösnings-/resultatorienterad samt har integritet. Eftersom du hanterar en mångfald av ärenden är det viktigt att du är strukturerad och klarar av att göra prioriteringar. Befattningen kräver också lyhördhet och mycket god kommunikativ förmåga. Genom öppenhet och dialog skapar du förtroendefulla relationer och ett gott samarbete med chefer, medarbetare och samverkansparter. Då du är en del av ett team så förväntar vi oss att du är en teamspelare.

Vi lägger stor vikt vid personlig kompetens.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med tillträdesdag 2016-08-15 eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med en sex månaders provanställning.

Kontaktperson
Anna Runeberg Toom, personalchef, 010-709 31 34
Sofie Åstedt Carlström, HR-generalist 010-709 31 43

Fackliga kontaktpersoner
Märta Forsberg ST-KB 428, 010-709 33 28
Ingela Utterström SACO-KB, 010-709 32 40

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2016-04-13 märkt med diarienummer: 2.3.1-2016-325.

Rekryteringsprocess
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av urvalsfrågor som en första urvalsmetod. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

ANSÖK HÄR »

Kungliga Bilblioteket logoOm Kungliga biblioteket
Kungl. biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek och nationalarkiv för audiovisuella medier tillika en statlig myndighet. Våra huvudsakliga uppgifter är att samla in, beskriva, bevara och tillhandahålla svenskt tryckt material, elektroniskt material och ljud och rörlig bild så att det är tillgängligt för lång tid framöver. Vi samordnar informationsförsörjningen till högre utbildning och forskning samt arbeta med samverkan och utveckling inom biblioteksväsendet i Sverige. Utöver detta är KB även ett humanistiskt och samhällsvetenskapligt forskningsbibliotek och en daglig arbetsplats för forskare, studenter och för ca 300 medarbetare. KB erbjuder en attraktiv arbetsplats i en stimulerande och kreativ miljö. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Kungliga biblioteket har gjort medieval för denna rekrytering så vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Meny