HR-generalist kompetens till FOI – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FOI söker HR-generalist med inriktning kompetensutveckling

Är du en erfaren HR-generalist med intresse för kompetensutveckling? Tilltalas du av en arbetsplats med hög kompetens och spännande projekt inom försvar och säkerhet? Då har vi ett jobb för dig i Kista!

Jobba hos FOI

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Personalenheten vid FOI arbetar med operativa, strategiska och administrativa personalfrågor. Enheten har som uppgift att driva, samordna, utveckla och praktiskt stödja våra chefer i personalfrågor. FOI behöver nu förstärka enheten med en kvalificerad HR-generalist till huvudkontoret i Kista.

Arbetsuppgifter
I rollen som HR-generalist spänner ditt arbete över hela HR-området. Arbetsuppgifterna varierar från det operativa till det mer strategiska. Rollen innebär ett konsultativt arbetssätt med uppgift att vara ett kvalificerat och brett stöd till cheferna för en av FOIs avdelningar. I rollen ingår exempelvis rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, arbetsrättslig rådgivning och medverkan vid förhandlingar.

Vid sidan om uppgifterna som generalist ingår en fördjupning mot kompetensutveckling. Fördjupningen innefattar bland annat att du bidrar med specialistkompetens inom kompetensutveckling och verkar som stöd gentemot HR-kollegor och chefer i organisationen. Du kommer att ha ansvarsuppgifter inom utbildningsplanering och -administration och på sikt kan området inom kompetensutveckling leda till en utveckling av de FOI-gemensamma utvecklingsinsatserna.

Din profil
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom personalområdet och minst fem års erfarenhet av brett, kvalificerat och självständigt HR-arbete. Du är van vid att arbeta i en konsultativ HR-roll. Det är meriterande om du har kunskaper i pedagogik. Det är även meriterande med statlig erfarenhet.

Som person är du trygg, stabil, har självinsikt samt ett adekvat förhållningssätt som är anpassat till situationen. Du är relationsskapande samt kommunicerar och samarbetar bra med andra. Vidare är du strukturerad genom att skickligt planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. I rollen är det viktigt att du sätter upp och håller tidsramar samt att du väl behärskar svenska i tal och skrift. Du har en problemlösande- och språklig analytisk förmåga.

Vi erbjuder
FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vårt kontor är beläget i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?
Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf personalchef Stina Höglund. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt paragraf 19 i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan senast den 4 maj.

ANSÖK HÄR »
Meny