HR-generalist till Berättarministeriet – HRbloggen.se

Berättarministeriet söker HR-generalist

Vill du bli en del av en organisation som fokuserar på barns rätt till en god utbildning? Till vårt kansli i Stockholm söker vi en empatisk HR-generalist med stark inre drivkraft och förmåga att föra saker i hamn.

Berättarministeriet söker HR-generalist

Berättarministeriet - logo

Stiftelsen Berättarministeriet finns sedan år 2011 och är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som driver skrivarverkstäder för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden; områden med hög arbetslöshet i kombination med låga studieresultat. Vi ger lärare nya, pedagogiska läromedel och fortbildningar i kreativa miljöer och arbetar för att fler elever ska lämna skolan med gymnasiebehörighet. Visionen är ett Sverige där alla är trygga i det skrivna ordet och har en förutsättning att aktivt delta i samhällslivet. Läs mer på berattarministeriet.se.

I höstas firade Berättarministeriet fem år och under 2017 är verksamheten i en stark expansionsfas. Vill du bli en del i vår organisation som fokuserar på barns rätt till en god utbildning? Vi söker en empatisk HR-generalist med stark inre drivkraft och förmåga att föra saker i hamn. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en värderingsdriven miljö med många kunniga och drivna medarbetare.

Jobbeskrivning
Som HR-generalist hos oss fungerar du som rådgivare och stöttar ledningen. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt, med tonvikt på ett operativt fokus, och ska verka för en gemensam linje vad gäller HR-frågor. Utöver detta driver du och leder egna projekt och genomför event i syfte att stötta organisationens arbete.

Vi ser att du:

  • Har en utbildning inom HR-frågor och ett par års arbetslivserfarenhet. Arbetslivserfarenhet kan innebära annat, inte nödvändigtvis just inom HR.
  • Trivs med verksamhetsnära arbete, högt tempo och många parallella och varierande arbetsuppgifter.
  • Vill arbeta i en växande ideell organisation med start up-anda.
  • Är nyfiken, vill lära dig och ser möjligheter i alla situationer.

Personlig profil
Du är en ambitiös person med en stark inre drivkraft och engagemang i dina arbetsuppgifter. Du har integritet och en positivt ifrågasättande attityd, men kan bjuda på dig själv. Vidare har du en god empatisk förmåga, ett genuint intresse för mänskliga relationer och känner ett stort ansvar inför hur du påverkar andra. Din förmåga att coacha grupper och individer är god och du har lätt för att bygga relationer och nätverk. Du är van vid att arbeta självständigt och har en helhetssyn på din roll. Även om rollen i mångt och mycket är operativ, tänker och agerar du strategiskt och driver med mod utvecklingen framåt.

Formella krav

  • Du har en för tjänsten relevant akademisk utbildning.
  • Du har ett par års erfarenhet av ledarutveckling, rekrytering, HR-rådgivning och arbetsrättsliga frågor, alternativt arbetslivserfarenhet & utbildning som kompenserar inom nämnda områden.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi värdesätter energi, förmågan att ta initiativ och föra saker i hamn framför ett långt CV!

Mer om Berättarministeriet
Idag driver Berättarministeriet skrivarverkstäder i Södertälje, Husby och Hagsätra. Hösten 2017 breddas verksamheten till att omfatta Göteborg.

Engagemang för barn, utbildning och demokratifrämjande arbete är gemensamt för oss alla som arbetar för Berättarministeriet. Vi har starka etiska riktlinjer som grundar sig i att vi inte definierar våra medarbetare, barnen i våra upptagningsområde, lärare, samarbetspartner eller andra utifrån kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Vi är en startup med allt vad det innebär. För att passa hos oss bör man trivas i en entreprenöriell miljö och gilla att kavla upp ärmarna och köra! Omdöme, samarbetsförmåga och prestigelöshet är viktiga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under två år med möjlighet till fortsatt anställning. Placering: Berättarministeriets kansli på Drottninggatan 120, Stockholm.

Om du har frågor om tjänsten ska du mejla till reza@berattarministeriet.se.

Sista ansökningsdatum är 17 februari. Vänta inte med din ansökan, vi rekryterar löpande för tillsättning snarast.

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan till vår sida på Happyr!

ANSÖK HÄR »
Meny