HR-direktör till Kronofogden – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Kronofogden söker HR-direktör till huvudkontoret i Sundbyberg

HR ska vara en integrerad del av allt Kronofogden gör. Som vår HR-direktör är ditt uppdrag att fortsätta arbetet med att etablera och utveckla en samlad HR-avdelning och att driva HR-arbetet i hela myndigheten.

Jobba hos Kronofogden

Kronofogden - logo

Vi ser möjligheter, gör du?
Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Kronofogden bedriver ett långsiktigt förändringsarbete med siktet att vi med kundens fokus ständigt förbättrar verksamheten och klarar mer med mindre resurser. Nu förstärker vi arbetet med att förebygga betalningsproblem och jobbar med ständiga förbättringar. För att ge myndigheten förutsättningar att förverkliga strategierna har vi förändrat huvudkontorets organisation och utvecklat vårt arbetssätt.

HR ska vara en integrerad del i allt arbete i myndigheten. Därför är HR-frågorna samlade i en avdelning sedan den 1 januari 2017. Med utgångspunkt i verksamhetens behov och den gemensamma statliga arbetsgivarpolitiken ska avdelningen ge stöd till chefer och utveckla, styra och följa upp HR-området. I ansvaret ingår bland annat kompetensförsörjning, arbetsmiljö och hälsa, ledarskap och medarbetarskap samt mångfald och inkludering. Därutöver ansvarar avdelningen för arbetsrättsliga frågor och företräder arbetsgivaren i samverkan med personalorganisationer och Arbetsgivarverket. HR-avdelningen ansvarar även för de HR- och lönerelaterade tjänster vi köper från Skatteverket och Statens servicecenter. Avdelningen består av cirka tio medarbetare med expertkompetens inom något eller några HR-områden.

Ditt nya jobb
Som HR-direktör är ditt uppdrag att fortsätta arbetet med att etablera och utveckla en samlad HR-avdelning och att driva HR-arbetet i hela myndigheten, både strategiskt och operativt. Därutöver säkrar du att de tjänster vi köper från externa leverantörer har en god kvalitet och är effektiva. Tillsammans med dina medarbetare skapar du effektiva arbetssätt och samarbetsformer. Du ansvarar för avdelningens budget och resultat, medarbetare och arbetsmiljö. Du ser att medarbetarnas kompetens och initiativ är avgörande för att lyckas i ditt uppdrag och lägger stor vikt vid att kommunicera, skapa delaktighet och gemensamt ansvarstagande.

Du är direkt underställd rikskronofogden och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Du sätter helheten främst och tar ansvar för myndighetens samlade resultat. Du tar initiativ till samverkan med övriga chefer.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Din bakgrund – du har:

  • Relevant examen från högskola eller universitet med minst 180hp/120p
  • Minst 3 års chefserfarenhet inom HR-området från offentlig verksamhet eller minst 5 års chefserfarenhet inom HR-området från annan större organisation med minst 500 medarbetare
  • Flerårig erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och från att tolka och omsätta strategiska inriktningar i verksamheten
  • Flerårig erfarenhet av att leda i förändring.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda genom andra chefer och av lean-inspirerat förbättringsarbete.

Dina egenskaper
Vår verksamhet utvecklas och därför söker vi dig som är trygg i ditt ledarskap och har personlig mognad. Du har god förmåga till helhetssyn och kan med handlingskraft och ansvarsfullt omdöme leda produktion och utveckla en verksamhet mot uppsatta mål. Utifrån kundernas fokus har du förmågan att på ett strategiskt och analytiskt sätt planera och styra för att skapa resultat.

Som ledare skapar du förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och förbättra sitt arbete. Du leder genom att skapa engagemang och delaktighet, är strategisk, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och gott bemötande. Ditt ledarskap utmärks av mod, prestigelöshet och tydlighet. Vidare är du som person uthållig, lugn och stabil samt arbetar effektivt även under press.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten
Anställningen är tillsvidare, men chefsförordnandet är tidsbegränsat på fem år.
Anställningen är placerad i säkerhetsklass och därför måste du vara svensk medborgare.
Urvalstester kommer att användas.
Resor förekommer i tjänsten.
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Christina Gellerbrant Hagberg, Rikskronofogde, 010-579 26 11
Clarence Eliasson, facklig kontaktperson Saco, 010-578 38 29
Arne Lundgren, facklig kontaktperson ST, 010-577 59 03

Du ansöker senast 2018-05-05 via länken nedan till lediga jobb hos Kronofogden.

ANSÖK HÄR »

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Meny