HR-chef till Vadstena kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vadstena kommun söker HR-chef

Vadstena är en fantastisk plats mitt emellan Stockholm och Göteborg. Nu har du chansen att ta över ansvaret för kommunens HR-arbete – med sikte på att växa!

Vadstena kommun logo

Vadstena är en fantastisk plats mitt emellan Stockholm och Göteborg. Vadstena har ca 7500 invånare och präglas av både traditioner, ett rikt kulturliv och nyskapande teknikföretag.
Vadstena kommun är den största arbetsgivaren på orten med ca 600 medarbetare inom ett hundratal yrken. Kommunen har en stabil ekonomi och erbjuder en hög kvalitet till medborgarna. Målet är Ett Växande Vadstena, för att nå dit behövs chefer och medarbetare som trivs och känner engagemang för de samhällsviktiga uppgifter kommunen har att utföra – Sveriges viktigaste jobb!

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef har du det övergripande ansvaret för kommunens samtliga HR-processer och din uppgift blir att utveckla det strategiska personalarbetet med sikte på framtida utmaningar.

Du är chef för personalavdelningen med sju medarbetare inom verksamhetens stödfunktioner såsom HR-konsulter, löneadministratörer samt den kommungemensamma bemanningsenheten.

Som chef för personalfunktionen har du förmågan att kombinera delar och helhet såväl inom strategiskt som operativt och konsultativt arbete inom hela HR-området. Du är tydligt resultatinriktad och arbetar för att utveckla våra personalprocesser, policys, riktlinjer och avtal på alla nivåer i kommunen.

Du kommer även att ansvara för traditionella arbetsuppgifter inom området såsom lönebildning, rehabilitering, rekrytering och arbetsmiljö.

HR-chefen ingår i kommunens ledningsgrupp där ditt uppdrag är att driva och leda utvecklingen inom personalområdet för att bidra till att kommunens övergripande mål och visioner genomförs framgångsrikt.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning inom personalområdet eller annan kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Den vi söker arbetar i dag som HR/personalchef, alternativt har du dokumenterad lång erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är värdefullt, men inte ett absolut krav. Du är van att driva HR-frågor på strategisk nivå, har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och en gedigen förhandlingsvana. Du ska också ha förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbete med goda resultat.

Som person har du god förmåga att överblicka omvärlds- och HR-frågor ur ett strategiskt perspektiv. Uppdraget kräver ett kommunövergripande helhetsperspektiv och att du har en god förståelse för stödprocessernas uppdrag och funktion.

Dina framtida utmaningar i kommunen är bl a att arbeta vidare med att utveckla kommunen som en attraktiv arbetsgivare, där särskilt fokus kommer att ligga på personal-och kompetensförsörjningsfrågor.

Vi söker dig som är en mogen ledare med förmåga att behålla lugnet i komplexa situationer. Det är viktigt att du är tydlig och trygg i din kompetens och bekväm med att fatta beslut. Målmedvetenhet, stark egen drivkraft, god kommunikativ förmåga, uthållighet och engagemang är därför viktiga egenskaper. Du uttrycker dig väl i skrift och du har förmågan att skapa förtroende genom att samarbeta på ett konstruktivt och lösningsinriktat sätt.

Mer information
För mer information, ring Conny Besterman på AS&B, tel 0706-181162.

Ansök senast den 17 september 2017.

ANSÖK HÄR »

Meny