HR-chef till Riksantikvarieämbetet – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Riksantikvarieämbetet söker HR-chef till Gotland

Som HR-chef hos oss har du en central roll för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Du leder arbetet med utveckling, stöd och samordning av myndighetens personal- och kompetensförsörjningsfrågor i hela dess bredd.

jobba hos Riksantikvarieämbetet
Välkommen att söka jobb hos oss! Foto: Rikkard Häggbom/Riksantikvarieämbetet CC BY.

Riksantikvarieämbetet – logo

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Här arbetar ca 220 personer som leder och stödjer det nationella arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Kulturarvet bidrar med långa tidsperspektiv i samhällsutvecklingen och berikar människors livsmiljöer. Vi är alla beroende av vårt förflutna för att förstå samtiden och framtiden.

På Riksantikvarieämbetet är HR en del av verksamhetsutvecklingen. Att utveckla medarbetare och chefer, att leva vår värdegrund och ha en öppen kommunikation är förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är rollen som HR-chef central hos oss.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-chef ansvarar du för arbetet med myndighetens strategiska utveckling inom HR-området i nära dialog med verksledningen. I rollen ingår att tänka och agera förebyggande.

Du är enhetschef för personalenheten och leder arbetet med utveckling, stöd och samordning av myndighetens personal- och kompetensförsörjningsfrågor i hela dess bredd, såsom rekryterings-, utvecklings-, arbetsmiljö-, förhandlings- och lönefrågor. I arbetet ingår också vissa operativa uppgifter och du är arbetsgivarrepresentant i förhandlingar med de fackliga organisationerna.

Din kompetens

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot HR-området eller motsvarande utbildning. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, gärna inom en kunskapsorganisation, och vana av både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du har stor erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och genomföra förändringar, av rekrytering till kvalificerade befattningar, av lönerevisionsarbete och av omställningsarbete. En förutsättning är att du trivs med ett konsultativt förhållningssätt och det är också önskvärt att du har erfarenhet av detta. Du har även goda kunskaper i och erfarenheter av det arbetsrättsliga området.

Som person är du nyfiken och har gott omdöme. Du är duktig på att sätta upp konkreta mål som är realistiska och blir genomförda. Du har mycket god samarbetsförmåga, skapar och vårdar goda relationer och du vågar föreslå nya arbetsmetoder. Då arbetstempot stundtals är högt och arbetsuppgifterna av mycket varierande karaktär behöver du som person vara flexibel, modig, strukturerad och beslutsam. Du är också prestigelös med hög integritet samt har ett förhållningssätt som skapar förtroende. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby. Myndigheten tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 12 augusti 2016. Märk ansökan med diarienr: 2.9.1-04178-2016.

Vi tycker det är viktigt med mångfald på arbetsplatsen och ser gärna därför såväl manliga som kvinnliga sökande med varierande etnisk och kulturell bakgrund.

Kontaktpersoner

Jesper Andersson
Avdelningschef
08-5191 8000

Therese Linder
HR-konsult
08-5191 8000

Maria Rossipal
SACO-S
08-5191 8000

Robert Lang
ST-Kultur
08-5191 8000

ANSÖK HÄR »

Meny