HR-chef till Östersunds kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Östersunds kommun rekryterar HR-chef

Är du en erfaren och engagerad HR-ledare som vill vara med och utveckla Östersunds kommun till en ännu bättre arbetsgivare? Hjälp oss att bygga grunden utifrån vårt nya arbetsgivarlöfte: Framåt med hjärtat!

Jobba i Östersunds kommun

Vill du vara med och leda Östersunds kommun in i framtiden? Östersunds kommun är en politiskt styrd organisation med mer än 5 100 personer anställda i åtta förvaltningar. Vi har ca 400 olika yrken som arbetar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. För att nå dit ska vi skapa de bästa förutsättningarna, ta tillvara på alla medarbetares kompetens och vilja att utvecklas och skapa en kultur som bidrar till att göra alla medarbetare stolta. Vi står just nu i fasen för implementering av ett förändringsarbete kring vår kultur och vårt arbetsgivarvarumärke. Här har du chansen att vara med från början och bygga grunden utifrån vårt nya arbetsgivarlöfte – Framåt med hjärtat. Läs mer på ostersund.se

Arbetsuppgifter
Den samordnade HR-funktionen tillhör kommunledningsförvaltningen och som HR-chef är du direkt underställd kommundirektören, ingår i kommundirektörens ledningsgrupp och samverkar med de fackliga organisationerna. Du företräder kommunen i arbetsgivarfrågor såväl internt som externt och är föredragande inför kommunstyrelsen.

Du arbetar med ett tydligt strategiskt fokus och i uppdraget ingår att driva och utveckla kommunens gemensamma arbetsgivarpolitik. Du bidrar till att förvaltningsledningar och chefer i organisationen får det strategiska och operativa stöd i arbetsgivarfrågor som de har behov av.

Du kommer att få både möjligheter och utmaningar med ämnesbredd, komplexa och samtidigt stimulerande uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. I din ledarroll ingår personal-, budget- och verksamhetsansvar och du har ett 20-tal direkt underställda inom Område HR.

Vem du är?
Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom HR-området eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga. Erfarenhet av tidigare arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du brinner för HR-frågor och är den som tillsammans med medarbetarna på Område HR vill utveckla Östersunds kommun till en ännu bättre arbetsgivare. Du är en erfaren, engagerad, kommunikativ och utvecklingsinriktad ledare som under flera år arbetat strategiskt med HR-frågor. Du är omvärldsorienterad och ser helhet före delar.

Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer, såväl gentemot chefer, förtroendevalda och fackliga organisationer. Som person är du drivande, har viljan att hitta lösningar och modet att omsätta dem i handling. Det förväntas av dig att du tar initiativ till och föreslår förändringar inom verksamhetsområdet.

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan och kontakt
Du söker tjänsten via länken nedan till experis.se, jobb-id -nr 46789 där du laddar upp ditt CV och det personliga brevet. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på 070–377 20 63, alt mail annakarin.bergqvist@se.experis.com.

Facklig företrädare: Victor Fors, Akademikerförbundet SSR, 063-14 47 99

Sista ansökningsdag: 2018-08-12

ANSÖK HÄR »
Meny