HR-chef till upplevelsekoncernen Moment Group – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-chef sökes till börsnoterad upplevelsekoncern

Moment Group satsar på att bli Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin och söker nu en HR-chef till det spännande uppdraget att leda och utveckla hela koncernens HR-funktion. Placering i Göteborg eller Stockholm.

Moment Group - cover

Moment Group AB (publ) är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Norden. Inom koncernen skapas upplevelser för över 1,8 miljoner gäster varje år. Moment Group är listat på First North Premier och har kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Falkenberg och Växjö. Moment Group omsätter närmare en miljard kronor och har ca 500 anställda. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden:

Inom affärsområde Event verkar Hansen och Minnesota Communication och sammantaget är de den största aktören inom eventbranschen i Norden. Hansen utvecklar event förankrade i kundens affärsstrategi och genomför dem på destinationer över hela världen. Minnesota arbetar med Brand Engagement där de hjälper kunden att skapa arenor för dialog och delaktighet genom möten, upplevelser och digitala lösningar.

Inom affärsområde Live Entertainment producerar 2Entertain musikal, teater, show och konsert. De skapar specialbeställd underhållning, förmedlar artister till företagskunder och driver fem teaterarenor. 2Entertain driver också biljettbokningssajten Showtic.se.

Inom affärsområde Venues driver Wallmans Group fem arenor för mat- och showupplevelser. På fyra av arenorna erbjuds de egna dinnershow-koncepten Wallmans och Golden Hits och på den femte, Hamburger Börs, skapas shower med aktuella artister. Ytterligare en arena öppnar i centrala Göteborg kommande år och samtliga arenor erbjuds också för galor och företagsevent.

Läs mer på momentgroup.com.

Moment Groups målsättning är att genom fortsatt tillväxt bli nummer ett i upplevelseindustrin och som en del i den satsningen rekryteras nu en HR-chef som får det spännande uppdraget att leda och utveckla HR-funktionen för hela koncernen. Vi erbjuder en arbetsmiljö där du möter kollegor med ett brinnande engagemang för att skapa upplevelser som våra gäster vill dela med familj, vänner eller kollegor – och som blir ett minne för livet.

Som HR-chef har du ansvar för den strategiska HR-planen för hela koncernen. Du förväntas driva arbetet med rekrytering och kompetens- och ledarutveckling, samt samordna aktiviteter inom Employer Branding och Talent Management. Du fungerar som konsultativt stöd till ett 40-tal chefer i koncernen för att bidra till utvecklingen av affären med utgångspunkt ur ett HR-perspektiv.

Andra viktiga ansvarsområden är medarbetarundersökningar, gemensamma riktlinjer och policys, lönekartläggning och säkerställandet av ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Du har regelbunden kontakt och samarbete med såväl arbetsgivarorganisationerna som de fackliga organisationerna. Du rapporterar till koncernchefen och ingår i koncernledningen. Din placering kan vara i Göteborg eller Stockholm och du reser regelbundet mellan koncernens kontor. Huvudkontoret finns i Göteborg.

Vi söker dig som har relevant HR-utbildning och flera års erfarenhet av övergripande, kvalificerat HR-arbete i en geografiskt spridd organisation med decentraliserat ansvar. Du har erfarenhet av organisations- och ledarutveckling och har vana av att identifiera och driva projekt inom HR.

Som person är du möjlighetsorienterad, ambitiös, extrovert och affärsmässig och vill bidra till att Moment Group tar positionen som nummer ett i upplevelseindustrin. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till oss.

Välkommen med din ansökan via maquire.se senast den 14 maj. Vid frågor kontakta Karin Wallin, 076-340 14 60 eller Åse Torbjär Granath, 076-338 87 97. Intervjuer kommer att genomföras i både Stockholm och Göteborg.

ANSÖK HÄR »
Meny