HR-chef till kulturförvaltningen i Stockholms stad – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Kulturförvaltningen i Stockholms stad söker en HR-chef

Stockholms stad söker dig som vill driva och utveckla kulturförvaltningens HR-enhet i en nyinrättad och spännande tjänst som HR-chef.

Jobba i Stockholms stad!

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Kulturförvaltningen arbetar på uppdrag av kulturnämnden. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stadsbiblioteket samt Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och stockholmsforskningen. Vi svarar också för stadens kulturstöd, Ungdomsfestivalen ”We Are STHLM”, kulturfestivalen, nationaldagsfirandet och för en rad projekt m m. Kulturförvaltningen har ca 950 anställda.

Administrativa staben är en del av helheten på kulturförvaltningen och arbetar nära dess avdelningar. Vi erbjuder ett spännande, utvecklande och självständigt arbete i en intressant organisation med många olika verksamheter. Administrativa staben har ett övergripande ansvar för hela förvaltningen gällande HR-frågor, ekonomi, IT, lokal och säkerhet, kansli och arkiv. Personalenheten ligger inom den administrativa staben och ansvarar för samordning av personalfrågor, ledarutveckling, kompetensförsörjning och systematiskt arbetsmiljöarbete. Enheten är en strategisk resurs för hela förvaltningen. Vi arbetar aktivitetsbaserat i nya fina lokaler på Askebykroken 13 i Rinkeby.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill driva och utveckla förvaltningens HR-enhet i en nyinrättad tjänst som HR-chef. Du har ett helhetsansvar att utifrån verksamhetens behov planera, prioritera och genomföra förvaltningens olika HR-aktiviteter, på såväl strategisk som operativ nivå. Prioriterade områden inom enheten är ledarutveckling, kompetensförsörjning och mångfald- och jämställdhetsarbete. HR-chefen ansvarar för att leda och fördela arbetet inom enheten så att det blir möjligt att arbeta mer proaktivt och ge cheferna på förvaltningen ökat stöd i personalfrågor. Du ser samarbete inom HR och mellan verksamhetsområden som en självklarhet och en framgångsfaktor för hela förvaltningen.

Vidare kommer du som HR-chef att arbeta operativt tillsammans med dina fyra medarbetare och vara ett konsultativt stöd gentemot verksamhetens chefer i det dagliga arbetet kring personalfrågor såsom arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, chefsutveckling, lönebildning, samverkan, förhandlingar och rekrytering. HR-enheten ansvarar även för utveckling av processer och stödsystem inom personalområdet. Du rapporterar till den administrativa chefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom HR
  • Minst 5 års erfarenhet som HR-chef
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete inom HR
  • Mycket goda kunskaper i arbetsrättsliga frågor
  • Erfarenhet av samverkansfrågor och fackliga förhandlingar
  • Goda IT-kunskaper
  • Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av förtroendemannastyrd organisation

Som HR-chef är det viktigt att du är drivande, strukturerad och engagerad i ditt arbete och motiveras av att uppnå resultat. Du är stabil och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du är utåtriktad och socialt aktiv och skapar goda relationer. Du är serviceinriktad och anstränger dig för att leverera lösningar. Ditt arbetssätt präglas av helhetssyn, med förmåga att planera och prioritera, och leverera dina arbetsuppgifter inom utsatt tidsram. Du trivs med att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete. Du bidrar med specialistkunskapen inom området HR och fungerar som en kunskapsresurs för andra. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Lena Nilsson, Administrativ chef, 08-508 319 02
Jessica Colbro Holm, HR-konsult, 08-508 117 37

Fackliga representanter
Maria Sundström, Saco, 08-508 315 88
Görel Norlén, Vision, 08-508 301 63
Karin Wrannvik, Ledarna, 076-12 90 750

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. I denna rekrytering kommer vi att ha personprofilstest och färdighetstester.

Anställningsform
Heltids tillsvidareanställning med månadslön. Kulturförvaltningen tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom yrkesområdet som grund.

Ansökan
Ansökan görs digitalt via länken nedan senast 2016-10-10. Referensnummer: 102/16.

ANSÖK HÄR »
Meny