HR-chef till Folkhälsomyndigheten – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Folkhälsomyndigheten söker HR-chef till Solna eller Östersund

Vill du arbeta som HR-chef på kvalificerad nivå med en bredd av HR-frågor? Är du intresserad av hållbarhetsfrågor och trivs med att jobba både strategiskt och operativt? Om du dessutom ser fram emot att få driva utveckling och leda HR-funktionen på en spännande myndighet tillsammans med professionella medarbetare – då ska du läsa vidare!

Jobba hos Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten - logo

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling. Vi erbjuder attraktiva villkor och spännande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Myndigheten har omkring 500 anställda och har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Som HR-chef är du ansvarig för det strategiska och operativa HR-arbetet på Folkhälsomyndigheten. Till din hjälp har du medarbetarna på HR-enheten, som du även är chef för.

Den nya HR-chefen ska i samarbete med organisationen skapa förutsättningar för att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla chefer och medarbetare. Vi har en tydlig vision om att myndigheten ska vara en attraktiv arbetsgivare som möjliggör utveckling för både medarbetare och chefer.

Du ger proaktivt stöd till chefer och har ett övergripande ansvar för HR-processer och att HR-strategier kopplas till verksamhetens mål och behov. Tillsammans med övriga HR-funktionen driver och utvecklar du arbetet med arbetsgivarvarumärket för att myndighetens kompetensförsörjning ska säkras på kort och lång sikt.

Din bakgrund och kompetens

Krav för anställning
Du har en akademisk examen inom beteendevetenskap, personalvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer relevant för befattningen. Dessutom har du:

  • erfarenhet som chef med personalansvar
  • erfarenhet av arbete med både strategiska och operativa HR-frågor
  • erfarenhet av att driva och bidra till verksamhetsutveckling och förändringsledning
  • erfarenhet av samverkan och förhandling med fackliga organisationer
  • god kunskap om regelverket på det statliga området
  • god kunskap om och erfarenhet av arbetsrätt

Meriterande
Det är meriterande med erfarenhet från HR-arbete i statlig verksamhet och vi ser gärna att du har drivit frågor kring arbetsgivarvarumärke. Även erfarenhet av hållbarhetsfrågor, till exempel främjande och förebyggande arbete för lika rättigheter och möjligheter, värdegrundsarbete eller jämställdhetsintegrering är meriterande för denna tjänst.

Dina egenskaper
Din förmåga att skapa relationer och väl fungerande samarbete är mycket god och du trivs med både interna och externa kontakter.

Som person är du initiativrik med god förmåga att tänka strategisk och ser möjligheter i förändringar. Du trivs med att vara myndighetens representant inom HR-området, och du kan se sammanhang och anta ett helhetsperspektiv. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter att du är lyhörd och på ett framgångsrikt sätt kan anpassa ditt sätt att kommunicera.

Om anställningen
Du kommer att anställas som enhetschef med placering på vårt kontor i Solna eller Östersund. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Anställningen (befattningen) är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Folkhälsomyndigheten kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (1996:627). Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Om enheten
Enheten för HR är en av sex enheter som ingår i avdelningen för kommunikation och verksamhetsstöd.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Elisabeth Wall Bennet, telefon 0761-310 028.

Fackliga företrädare är för SACO Jim Werngren, telefon 010-205 24 79, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2018-05-20. Diarienummer: 01463-2018-2.1.1

ANSÖK HÄR »

Vi undanber oss erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Meny