HR-chef till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker HR-chef till kommunledningskontoret

Som HR-chef för vårt kommunledningskontor erbjuds du en roll med stor spännvidd inom både operativa och strategiska frågor. Alltifrån chefsstöd till förhandling, kompetensförsörjning och rekrytering till toppositioner.

Stadsmuseet i Eskilstuna - foto Per Roth
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Kommunledningskontoret ansvarar ytterst för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter. HR-chefen tillhör kommunledningskontorets ledningsstab och är underställd den administrativa direktören. Ledningsstaben har drygt 20 medarbetare inom olika kompetensområden.

Arbetsuppgifter
Rollen som HR-chef har en stor spännvidd med både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du är ansvarig för att stötta cheferna på kommunledningskontoret i det löpande personalarbetet och det kan handla om rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering, samordning av arbetsrättsliga frågor, kompetensutveckling och löneöversyn. I rollen ingår även att tillsammans med den administrativa chefen företräda arbetsgivaren vid facklig samverkan på förvaltningsnivå. Andra operativa arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är att rapportera och följa upp olika nyckeltal för HR-området.

Samtidigt arbetar du strategiskt med vissa frågor som till exempel kompetensförsörjning, minskad sjukfrånvaro men också med chefs- och ledarutveckling. Genom processledningsgruppen för HR, där även andra HR-chefer och HR-strateger från kommunkoncernen ingår, är du delaktig i kommunövergripande utvecklingsprojekt inom området. Vidare kommer du att göra utredningar kopplade till organisatoriska frågor både inom och utanför kommunledningskontoret.

HR-chefen på kommunledningskontoret arbetar också med att stötta kommundirektören i rekrytering av förvaltningschefer och direktörer.

Det ingår inte personalansvar i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har en relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet från kvalificerat och strategiskt HR-arbete i kommunal verksamheten. Du har erfarenhet av att rekrytera högre chefer och om du har arbetat nära nämnd ser vi det som meriterande.

Som person har du förmågan att ta ett helhetsperspektiv och se hur olika frågor påverkar hela organisationen. Du har en analytisk förmåga och kan se strukturer och sammanhang. Du är kommunikativ och tydlig och har ett intresse för människor men har samtidigt hög integritet. För att kunna bidra i utvecklings- och utredningsarbete ser vi gärna att du har förmågan och viljan att även arbeta med den typen av strategiska arbetsuppgifter.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
Ansök senast: 2018-02-20. Referensnummer: 4167.

Kontaktperson
Maria Walde, rekryteringskonsult, 016-710 98 72

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny