HR-chef till EKN – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

EKN söker HR-chef med intresse för verksamhetsutveckling

Vi söker en driven, strukturerad och lösningsorienterad HR-chef som kan driva utvecklingen av såväl vår kompetensförsörjning och EKN som arbetsgivare som verksamheten i stort.

Jobba hos EKN

ekn logoEKN har regeringens uppdrag att försäkra exportföretag och banker mot risken för att inte få betalt i exportaffärer i syfte att främja svensk export. EKN arbetar med allt från småföretagens till de stora koncernernas exportaffärer i över 140 länder och har en garantiportfölj på drygt 200 miljarder kronor. EKN har funnits sedan år 1933 och har ett brett nätverk som innefattar svenska och internationella banker, svenskt näringsliv andra länders motsvarighet till EKN och andra exportfrämjande organisationer. EKN är ett komplement till den privata marknaden.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en HR-chef som kan driva utveckling av strategisk och kvalificerad kompetensförsörjning, utvecklingen av EKN som arbetsgivare och verksamhetsutveckling i ett bredare perspektiv. HR-chefen är strategiskt och operativt ansvarig för EKN:s HR-relaterade frågor, rapporterar till generaldirektören, sitter i EKN:s ledningsgrupp och har en direktrapporterande HR-specialist.

HR-funktionens uppgift är att ge kvalificerat strategiskt och operativt stöd i olika frågor såsom arbetsgivaransvar, ledarskapsutveckling, kompetensförsörjning, arbetsrätt och arbetsmiljö. Du arbetar stödjande och rådgivande till chefer och medarbetare. I rollen ingår även att ansvara för delar av vår verksamhetsutveckling.

Inom funktionen ingår även ansvar för lönehantering via Statens Servicecenter samt internservice.
Rollen är bred och kräver god förmåga att effektivt driva, balansera och hantera strategiska uppdrag parallellt med operativt arbete.

Kompetensprofil
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Du är driven, strukturerad och lösningsorienterad. Du har ett moget och förtroendeingivande agerande som bygger på gott omdöme, god förmåga att samarbeta och hög integritet. Du har förmåga att ta ett helhetsperspektiv och aktivt bidra till vår verksamhetsutveckling. Du kan skifta från ett övergripande strategiskt perspektiv till de avgörande detaljerna. Du är kommunikativ och tydlig och navigerar lätt mellan olika kommunikationsvägar oavsett målgrupp. Centrala egenskaper är också att du är lösningsorienterad, prestigelös och orädd.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller annan likvärdig erfarenhet och mångårig erfarenhet av operativt och strategiskt arbete inom HR-området samt erfarenhet av verksamhetsutveckling. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska, såväl muntligt som skriftligt samt ha goda kunskaper i engelska.

Erfarenhet från statlig eller internationell verksamhet är meriterande. Det är också meriterande om du i en tidigare HR-roll har arbetat i ett företag, finansiell sektor eller organisation med kundfokus och tonvikt på ekonomi och juridik i kärnverksamheten.

Mer information
Denna tjänst är säkerhetsklassad i klass 3. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställningen, vilket kräver svensk medborgarskap.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Gun Lidholm, chef HR funktionen, 08-788 00 58. Facklig representant är Bo Lindgren, SACO, 08-788 00 97.

Ansökan
Du ansöker genom att registrera ditt CV och personliga brev via länken nedan senast den 10 juni 2018. Dnr: 2018-247.

ANSÖK HÄR »
Meny