HR-chef till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-chef till barn- och utbildnings­förvaltningen i Eskilstuna kommun

Utmanas du av ett viktigt, roligt och svårt jobb i en stor organisation? Hos oss jobbar vi för att alla barn och unga i Eskilstuna ska få en bra start i livet. Vi lovar att ingen dag är den andra lik!

Stadsmuseet i Eskilstuna - foto Per Roth
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 52 förskolor, 28 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter. Tillsammans är vi cirka 3 600 medarbetare och är därmed kommunens största förvaltning. Vi kommer från och med 1 januari att ledas av tre nämnder.

Arbetsuppgifter
Det här är ett viktigt, roligt och svårt jobb i kommunens största förvaltning. Vi lovar att ingen dag är den andra lik. Här jobbar vi för att alla barn och unga i Eskilstuna ska få en bra start i livet.

Du ingår i förvaltningsledningen på barn- och utbildningsförvaltningen och rapporterar till förvaltningschefen. HR-frågorna har en viktig roll i förvaltningsledningens arbete. Du stöttar förvaltningschef och skolcheferna i att hantera såväl strategiska som mer akuta frågor.

Som HR-chef har du har det övergripande ansvaret för att samordna de strategiska och operativa HR-frågorna inom barn- och utbildningsförvaltningen utifrån gällande styrdokument. Du leder förvaltningens HR-enhet med åtta medarbetare. Fem av dessa är HR-konsulter vars uppdrag är både att arbeta strategiskt och att operativt stödja förvaltningens chefer i HR-relaterade frågor. På enheten arbetar även en administratör och två enhetschefer som ansvarar för vikariepoolen.

Du utvecklar ditt team, leder dina medarbetare och fungerar som stöd och bollplank för dem inom arbetsmiljö, arbetsrätt, kompetensförsörjning och lönebildning. Samverkan med de fackliga organisationerna är en annan viktig del av ditt uppdrag.

Du ingår även i HR-direktörens processledningsgrupp, PLG HR, där du blir delaktig i kommunövergripande utvecklingsprojekt inom HR-området. Du är en viktig länk mellan PLG HR, kommunledningskontoret och förvaltningen. Du har regelbunden kontakt med politikerna i våra tre nämnder. Du bygger partnerskap med nyckelpersoner även externt i olika nätverk och samarbeten med exempelvis Mälardalens högskola och andra kommuner. Du bevakar även förändringar och nyheter inom HR-området.

Det här jobbet passar dig som tycker om att få vara med och påverka och jobba med människor. Du får stor frihet att forma och påverka HR-arbetet både inom förvaltningen och inom övriga kommunen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en relevant akademisk utbildning eller examen (minst 120p/180hp) och flerårig aktuell erfarenhet från kvalificerat och strategiskt HR-arbete från en stor och komplex organisation. Du behöver ha några års erfarenhet av arbete som chef, där du haft fullt ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet.

Det är bra om du arbetat i kommunal eller annan offentlig verksamhet och om du känner till våra avtal. Eftersom rollen kräver att du exempelvis leder möten, håller presentationer och skriver fram ärenden till nämnden, så behöver dina kunskaper i svenska och dina it-kunskaper vara på en god nivå.

Vi behöver en utvecklingsinriktad HR-chef som är både smidig, tuff och kreativ. Som kan leda strategiska frågor via andra och som inte ger upp – trots att det ibland tar tid eller kan finnas visst motstånd. Du ska klara att växla mellan helhet och detaljer, mellan strategiska och mer akuta frågor. Ena stunden ska du kunna driva, inspirera och stå på dig, för att i nästa stund lyssna in och agera prestigelöst – allt utifrån organisationens och ytterst våra barns och elevers, bästa på kort och lång sikt.

Du måste vara trygg och grundad i dig själv och gilla variationen mellan att i ena stunden hålla en presentation för våra 120 chefer – för att i nästa stund sitta i ett svårt och känsligt samtal. Samarbetsvilja är ett nyckelord, för i Eskilstuna löser vi våra utmaningar tillsammans.

Välkommen till oss!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2019-01-07. Referensnummer: 4957.

Kontaktperson
Therese Laidna, Rekryteringskonsult, 016-710 25 09

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning på denna tjänst.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny