HR Business Partners till Preem i Stockholm – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Preem söker två seniora HR Business Partners till Stockholm

Vill du stötta och coacha cheferna i ett av våra sex affärsområden? Som HR Business Partner hos oss får du ett brett ansvar för löpande HR-arbete och bidrar till såväl affärsnyttan som Preems framgång.

Jobba hos Preem

Preem - logoPreem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.

Jobba för framtiden redan idag!
I rollen som senior HR Business Partner kommer du att ansvara för ett av Preems sex affärsområden. Ditt fokus kommer att vara att stötta och coacha affärsområdeschefen samt ett antal linjechefer i såväl operativa som strategiska HR-frågor. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för ditt affärsområde och ska kunna ta en rådgivande roll även här.

Du kommer att ha ett brett ansvar för löpande HR-arbete inom affärsområdet och bidra till såväl affärsnyttan som Preems framgång. Med utgångspunkt i Preems tre värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) kommer du att verka för att chefer och medarbetare agerar i enlighet med dessa.

Som senior HR Business Partner arbetar du också tillsammans med kollegor inom HR för att utveckla HR’s arbetssätt och processer. Du blir del av ett HR team bestående av åtta HRBP:s och du rapporterar direkt till Manager HRBP. Ett antal resor per månad ingår i tjänsten.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan Preem erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Som Senior HR Business Partner på Preem kommer du att ansvara för att:

  • Coacha chefer i att utvecklas i sitt ledarskap
  • Vara strategiskt stöd och bollplank i organisationsförändringar och andra förändringsprocesser
  • Konsultera i operativa HR frågor såsom exempelvis arbetsrätt och bemanningsplan
  • Aktivt delta i ledningsgrupper och kunna agera som moderator och facilitator i olika frågor
  • Genom ett coachande förhållningssätt utmana ledningsgrupper och chefer i syfte att utveckla affären, organisationen och ledarskapet

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en akademisk examen gärna med fokus på HR, Management, Ekonomi och/eller organisationsutveckling. Kanske sitter du idag i en ledande befattning inom ett helt annat område. Du har goda kunskaper från konsultativt arbete bland annat inom arbetsrätt och av arbete med HR processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av en värderingsstyrd organisation samt av att leda förändringsarbete. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Är det här du?
För att trivas i rollen är du prestigelös, trygg i dig själv och har gott omdöme. Du är en orädd person som utifrån ett strategiskt perspektiv vågar utmana rutiner och strukturer samtidigt som du trivs med att arbeta operativt och du förväntas bidra med affärsnytta utifrån ett HR-perspektiv. Du är van vid att arbeta självständigt men även i samarbete med andra och i team. Vi lägger stor vikt på att du har förmåga att vara kommunikativ. Tjänsten kräver en förmåga att skapa goda samarbeten såväl intern som externt. Du har förmåga att hantera stundvis stressiga arbetstoppar på ett strukturerat och lugnt sätt. Det är en förutsättning som chef på Preem att du agerar som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar (Ansvarstagande, Inkluderande och Nyskapande) och Preems ledarskapskompetenser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Harvey Nash-logo
Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Harvey Nash. Du är välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till: ansokan@harveynash.se. Märk ansökan med nr ”5268”. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsulten Sophie Lempert, 0730-95 71 04. Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
Unionen: unionen@preem.se

ANSÖK HÄR »
Meny