HR Business Partners till Arriva – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Arriva söker två HR Business Partners

Vill du vara med och bidra till en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då ska du kika närmare på jobbet som HR Business Partner hos oss på Arriva!

Jobba hos Arriva

Arriva - logoArriva är en av Europas största operatörer på kollektivtrafikmarknaden. Årligen hjälper vi omkring runt 170 miljoner passagerare att komma till sina mål. Vårt huvudkontor ligger vid Liljeholmen i Stockholm och vi är en del av Europas största koncern för persontrafik – Deutsche Bahn – och kan därmed kombinera den snabba anpassningsförmågan hos det mindre företaget med styrkan och stabiliteten hos det stora. 

Just nu söker vi på TNG två kommunikativa HR Business Partners till Arriva i Liljeholmen, Stockholm. Du kommer att få jobba i en bred och verksamhetsnära HR-roll – antingen inom Division Buss eller Division Tåg.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?
Du blir en viktig del av Arriva – en arbetsplats som präglas av korta beslutsvägar, affärsmässighet och entreprenörsanda. Arriva befinner sig i fortsatt tillväxt, vilket ger dig som HR Business Partner stora möjligheter att påverka hur företaget jobbar med HR-frågor – och därmed även att utvecklas med rollen.

Att få fler att åka kollektivt – och att då leverera en komfortabel kundupplevelse – är det som varje dag motiverar och vägleder Arriva. Som styrmedel och riktlinjer har hela koncernen formulerat ett antal grundläggande värderingar som stödjer våra beslut: ”One Arriva.” ”Great customer exprience.” ”Doing the right thing.” och ”Thinking beyond.”

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER
Som HR Business Partner kommer du att jobba nära cheferna i verksamheten, antingen inom Division Buss eller Division Tåg, och fungera som ett stöd för dem. Arbetsuppgifterna har en stor bredd och spänner över hela HR-området. Du jobbar både operativt med stöd till cheferna i verksamheten och till viss del med strategiskt arbete inom HR, främst inom ditt funktionsansvar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i:

Chefsstöd i HR-frågor

  • Lag- och avtalsfrågor samt förhandlingar på lokal- och central nivå
  • Kompetens- och ledarskapsutveckling
  • Kompetensförsörjning och rekrytering
  • Rehabiliterings- och omställningsprocesser

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ
Kontoret finns i ljusa lokaler i Liljeholmen och när du jobbar med verksamhetsstöd jobbar du på den depå du ansvarar för inom Tåg eller Buss. Du ingår i ett team med HR Business Partners, som jobbar med liknande frågor mot verksamheten och att utveckla HR-funktionen internt.

VEM ÄR DU?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning med inriktning på PAO eller motsvarande, samt erfarenhet av såväl operativt som strategiskt personalarbete. Du har kunskap och intresse för arbetsrättsfrågor och förhandlingar samt en generell förståelse för arbetsgivarvillkor. Erfarenhet från företag i liknande branscher ser vi som meriterande.

Arbetet kräver att du är en god kommunikatör och är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift, då du kommer att ha många interna och externa kontakter. Vi ser att du har ett helhetsperspektiv och intresse för alla delar av HR, eftersom rollen har både bredd och djup. Du är trygg i din roll och skapar förtroende och engagemang, främst hos chefer och fackliga företrädare, genom ett ödmjukt förhållningssätt. Vidare behöver du vara strukturerad och ha förmågan att prioritera, då arbetet många gånger innebär att du jobbar med flera saker parallellt.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast via länken nedan!

TNG - logo

Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum 2017-10-11. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV. Motivera kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

ANSÖK HÄR »
Meny