HR Business Partner till Atlas Copco – HRbloggen.se

Atlas Copco Industrial Technique söker HR Business Partner

Vi söker en erfaren HR Business Partner till vår R&D-avdelning i Nacka. Du ansvarar för att driva de strategiska globala HR-initiativen och stöttar samtidigt R&D inom hela HR-området – med fokus på ledarskaps- och kompetensutveckling, förändringsarbeten och kompensationsfrågor.

HR-specialist Atlas Copco

AtlasCopco-LogoAtlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar som grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Den här tjänsten tillhör Atlas Copco Industrial Technique AB, avdelningen Research & Development (R&D), som består av ca 300 medarbetare i mulitidiciplinära team med utvecklare av mjukvara, elektronik, mekanik samt projektledare och linjechefer.

OM TJÄNSTEN
Ditt ansvar är att implementera och driva de strategiska globala HR-initiativen och samtidigt driva den personalagenda som krävs och efterfrågas på R&D. Du kommer att ingå i ett HR-team bestående av sju personer och rapportera till HR-chefen, men du kommer även sitta i R&D’s ledningsgrupp för att driva de personalpolitiska strategierna.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer stötta R&D i samtliga personalfunktionsärenden med fokus på ledarskapsutveckling, kompetensutvecklingsstrategi, förändringsarbeten och kompensationsfrågor. Att tydliggöra utveckling- och karriärsmöjligheter är en viktig del i arbetet som är påbörjat men som kan vidareutvecklas än mer. Du bör tillsammans med dina rekryteringskollegor driva en rekryteringsstrategi för att tillse att vi har den kompetensförsörjning som behövs. Du ansvarar för att sköta fackliga förhandlingar och tillse att riskbedömningar görs vid förändringar av olika slag och tillsammans med dina HR-kollegor driva de övergripande strategiska initiativen. Du kommer även för hela Atlas Copco Industrial Technique AB driva arbetsmiljöfrågorna och sitta med i företaget arbetsmiljökommitteé.

VI SÖKER DIG SOM
Du är en van och erfaren HR Business Partner med minst 10 års erfarenhet från liknande arbete. Du är van att driva och engagera dig i olika personalfrågor och du är en team player som vet vad som ska prioriteras och när och ditt arbetssätt är konsultativt. Har du erfarenehet från ledningsgruppsarbete är det ett plus.

Du är drivande och har stor personlig integritet samt trivs bra i en roll med stor frihet att påverka det egna arbetet. Vidare ser du möjligheter, arbetar proaktivt och tycker om att utmana dig själv – vare sig det är högt eller lågt. Du har lätt för att skapa och upprätthålla interna och externa kontakter och gillar att samarbeta med andra människor.

Du är personalvetare eller motsvarande och har goda kunskaper i både engelska och svenska.

ÖVRIG INFORMATION
Start: Omgående
Omfattning: Heltid, kontorstider
Placering: Du kommer att arbeta på vårt kontor i Nacka, Stockholm

ANSÖKAN
Sök tjänsten via länken nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail, men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på atlascopco@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

ANSÖK HÄR »

Atlas Copco is a world-leading provider of sustainable productivity solutions. The Group serves customers with innovative compressors, vacuum solutions and air treatment systems, construction and mining equipment, power tools and assembly systems. Atlas Copco develops products and service focused on productivity, energy efficiency, safety and ergonomics. The company was founded in 1873, is based in Stockholm, Sweden, and has a global reach spanning more than 180 countries. In 2015, Atlas Copco had revenues of BSEK 102 (BEUR 10.9) and more than 43 000 employees. Atlas Copco’s Industrial Technique business area provides industrial power tools, assembly systems, quality assurance products, software and services through a global network. It innovates for sustainable productivity for customers in the automotive and aerospace industries, industrial manufacturing and maintenance, and in vehicle service. Principal product development and manufacturing units are located in Sweden, France, Germany, Italy and Japan.

Meny