Förhandlingsstrateg till Region Blekinge – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Region Blekinge söker förhandlingsstrateg till Regionstaben

Som förhandlingsstrateg spelar du en viktig roll för att göra Region Blekinge till en ännu attraktivare arbetsgivare. På HR-enheten i vackra kuststaden Karlskrona arbetar du i en dynamisk miljö, där du får du stora möjligheter att påverka och utvecklas inom ditt område.

Jobba hos Region Blekinge

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Läs mer om att jobba hos oss »

Arbetsplatsbeskrivning
Som förhandlingsstrateg arbetar du på HR-enheten, som är en del av Regionstaben. Regionstaben leds av regiondirektören och dess uppdrag är att leda, samordna och stödja Region Blekinges samlade verksamhet. Den består av funktioner inom HR, ekonomi, planering, kommunikation och hälso- och sjukvård som alla har ett organisationsövergripande uppdrag.

HR-enhetens uppdrag är att leda, utveckla och stödja organisationens arbete med kompetensförsörjning, etablera och utveckla regiongemensamma stödprocesser inom HR-området, genomföra strategiska initiativ och återkommande aktiviteter, ge stöd och rådgivning till HR i förvaltningarna samt leverera företagshälsovård. HR-enheten består av cirka 35 medarbetare. Den är uppdelad på två avdelningar med varsin avdelningschef samt strateger och förhandlingschef. En av avdelningarna är Region Blekinges interna företagshälsovård, och den andra arbetar med utbildningssamordning, pensionshandläggning och arbetsmarknadspolitiska initiativ. Avdelningscheferna, strategerna och förhandlingschefen rapporterar direkt till HR-direktören som leder enheten. HR-direktören är medlem i regionledningsgruppen och rapporterar direkt till regiondirektören.

Region Blekinge befinner sig just nu i en intensiv utvecklingsfas, med ett utökat uppdrag och en nyligen etablerad organisation som ska leda den regionala utvecklingen för ett attraktivt Blekinge med god livsmiljö för invånare, företag och besökare.

Arbetsbeskrivning
Som förhandlingsstrateg spelar du en viktig roll i att göra Region Blekinge till en ännu attraktivare arbetsgivare. En tydlig lönepolitik, ett långsiktigt och konsekvent arbete med arbetsgivarfrågor och en väl fungerande samverkan är centralt för att kunna attrahera och behålla kompetenta medarbetare till organisationen.

I nära samarbete med förhandlingschefen arbetar du med att utveckla våra arbetssätt och processer inom arbetsrätt, lön och villkor på en organisationsövergripande nivå. Du planerar och genomför förhandlingar och arbetar med lönebildningsfrågor. Du arbetar i samverkan med fackliga organisationer, chefer och medarbetare inom HR-funktionen, och utvecklar också samverkan i organisationen utifrån vårt samverkansavtal. En viktig del av ditt arbete är att arbeta med löneöversyn, lönekartläggning och analys. Du kompetensutvecklar HR och chefer inom området genom att hålla utbildningar och ge rådgivning.

Som förhandlingsstrateg är ditt arbete självständigt och du har stora möjligheter att påverka och utvecklas inom ditt område. På HR-enheten arbetar du i en dynamisk miljö som präglas av Region Blekinges värdegrund. Det innebär att vi stöttar och bryr oss om varandra, samtidigt som det finns en hög ambitionsnivå och en stark vilja att nå mål och skapa resultat.

Kvalifikationer
Du har examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av generellt HR-arbete, samt fördjupad erfarenhet av förhandlingar, arbetsrätt och lönefrågor. Du har god kunskap inom arbetsrätt och det är meriterande om du har god kännedom om kollektivavtalen i den offentliga sektorn.

Du har en stark förmåga att skapa goda relationer och bygga förtroende, samtidigt som du driver förbättrings- och utvecklingsarbete. Kombinationen av att både kunna lyssna och förstå andras perspektiv samtidigt som du för arbetet framåt är central. En väl utvecklad analytisk förmåga, ett långsiktigt, strategiskt tänkande och att kunna ha en helhetssyn är nödvändiga för rollen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillsvidare på heltid med tillträde snarast.

Ansökan
Ansök senast 2019-03-25. Referensnummer: A847153. Tack för att du ansöker via länken i annonsen.
Urval och intervju sker löpande under rekryteringsprocessen.

Upplysningar
Jonas Kullberg, HR-direktör. E-post: Jonas Kullberg
Roger Ahlér, Vision. Telefon: 0455-736681. E-post: Roger Ahlér
Anna Temecka, SACO. E-post: Anna Temecka

ANSÖK HÄR »

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Meny