Förhandlingschef till Norrtälje kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Norrtälje kommun söker förhandlingschef

Drömmer du om nya utmaningar i en idyllisk skärgårdskommun? Har du erfarenhet av förhandlingar och arbetsrätt i en stor organisation? Här är tjänsten för dig!

Jobba i Norrtälje kommun

Norrtälje kommun - logoNorrtälje kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 13 218 öar, 60 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Läs gärna mer om oss på www.norrtalje.se.

Personalavdelningen är en stabsfunktion inom Kommunstyrelsekontoret och fungerar idag som rådgivande, stödjande och i vissa delar styrande till förvaltningarna och kontoren i frågor som rör personalen. Avdelningen ansvarar för att ta fram policys och riktlinjer inom personalområdet som tillämpas i hela kommunorganisationen.

Personalavdelningens verksamhetsområden består av:

 • Löneöversyn
 • Arbetsrättsliga frågor
 • Rekrytering
 • Kompetensförsörjning
 • Arbetsmiljöfrågor
 • Omställning
 • Rehabilitering
 • Företagshälsovård
 • Samverkan och förhandlingar
 • Jämställdhetsfrågor
 • LAS-hantering
 • Personal- och löneadministration
 • Pensionsfrågor
 • Personalförsäkringar
 • Friskvård

Arbetsuppgifter:
Som förhandlingschef kommer du att ha en central och strategisk roll med ansvar för förhandlings- och samverkansfrågor i kommunen. Du kommer även att ansvara för projekt och utveckling av avtal och villkor för kommunens medarbetare. Du leder arbetet med att säkerställa en samlad inriktning vad gäller tolkning, tillämpning av lagar och avtal, regler inom arbetsrättens område, tvister och kollektivavtalsförhandlingar. Du ansvarar för stora förhandlingsprocesser såsom lönebildning, övertaligheter och heltid som norm.

Du företräder kommunen som arbetsgivare och samarbetar nära med dina kollegor på HR-avdelningen samt med organisationens chefer. Du har en viktig roll för att skapa ett förtroendefullt och gott samverkansklimat i organisationen med chefer, fackliga företrädare samt medarbetare.

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen som förhandlingschef, har du erfarenhet av att arbeta med förhandlingar och arbetsrätt i en stor organisation. Du har en relevant akademisk examen inom HR-området. Du har lätt att skapa förtroende och goda relationer och du agerar professionellt samt med hög integritet. Du har en pedagogisk förmåga och är analytisk genom att du ser risker och möjligheter i olika förhandlingsstrategier.

Övrigt:
Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad – för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Vi sätter invånaren främst och arbetar för allas lika värde. Hos oss har vi höga förväntningar! Här har vi nära till stor social gemenskap och det är enkelt att skapa goda relationer med såväl arbetskamrater som externa kontakter. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö, där medarbetarna får möjlighet till avancemang och utveckling. Vi har samlat kommunens attraktiva utbud av personalförmåner i medarbetarportalen Fördel Norrtälje.

Välkommen till oss!

Anställningsform:
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:
Ansök via länken nedan senast 2018-06-10. Referensnummer: A783246.

Upplysningar lämnas av:
Daniel Johansson Falk, HR Specialist
Telefon: 0176-716 73. Mobil: 073-962 35 91.

Facklig företrädare:
Kenneth Andersson, Vision
Telefon: 0176-71650

ANSÖK HÄR »

Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Meny