Förhandlingschef till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker förhandlingschef

Som vår förhandlingschef säkerställer du ett värdeskapande HR-stöd till politik, ledning och verksamhet. Du ansvarar också för att driva förändringsprocesser, att omvärldsbevaka och att företräda kommunen i nätverk och samarbeten. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Stadsmuseet i Eskilstuna - foto Per Roth
Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Om arbetsplatsen
Kommunledningskontoret ansvarar ytterst för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens verksamheter. Kommunledningskontorets HR-avdelning har ett övergripande strategiskt ansvar för kommunkoncernens arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare. Det innebär att vi bland annat arbetar med arbetsgivarfrågor, lönebildning och fackliga relationer, kompetensförsörjning och kompetensutveckling, ledarutveckling, likabehandling och arbetsmiljö. Kommunledningskontorets HR-avdelning är ett team med en förhandlingschef och tre HR-strateger som leds av HR-direktören.

Arbetsuppgifter
Medarbetarna på kommunledningskontorets HR-avdelning har olika ansvarsområden och samarbetar nära med helhetssyn. Som förhandlingschef har du ett strategiskt och utvecklingsinriktat uppdrag. Tillsammans med kommunens förhandlare ger ni operativt stöd till kommunens alla verksamheter. Det handlar till exempel om tillämpning av arbetsrättsliga lagar, avtal, anställnings- och lönevillkor.

I ditt uppdrag ingår att identifiera behov, bereda frågor, planera, förankra, driva och följa upp för att säkerställa ett värdeskapande och faktabaserat HR-stöd till politik, ledning och verksamhet. Du ansvarar för att driva förändringsprocesser, att omvärldsbevaka och att företräda kommunen i nätverk och samarbeten.

Vi erbjuder en arbetsplats som kännetecknas av hög ambition och stort engagemang där samarbete är viktigt. Det finns ett stort utrymme för egna initiativ men vi når framgång tillsammans. Din personlighet och din kompetens är viktiga för vår fortsatta utveckling. Lockas du av detta och vill göra skillnad hoppas vi att du söker tjänsten och blir vår nya kollega!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning som vi bedömer vara lämplig. Du har förhandlingserfarenhet från övergripande nivå och har erfarenhet av arbetsrätt och lönebildning. Om du har flerårig erfarenhet av strategiskt HR-arbete och har arbetat i en politiskt styrd organisation är det mycket meriterande. Detsamma gäller om du har chefs- eller annan ledarerfarenhet och kunskap om kommunala kollektivavtal.

Dina personliga egenskaper kommer vara av största vikt för att lyckas väl i rollen och vi söker dig som har förmågan att verka i en komplex organisation. Du lyssnar in och är tydlig och bestämd när det behövs. Du är också stabil och trygg som person.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillsvidare på heltid

Ansökan
Ansök via länken nedan senast 2019-02-12. Referensnummer: 5035.

Kontaktperson
Maria Walde, Rekryteringskonsult, 016-710 98 72

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Meny