Förhandlingsansvarig till Sahlgrenska Universitetssjukhuset – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Förhandlingsansvarig till HR-strategisk avdelning

Brinner du för att vara med och utveckla den långsiktiga lönepolitiken – och därigenom stärka arbetsgivarrollen i en stor organisation? Då ska du söka jobbet som förhandlingsansvarig hos oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset!

sahlgrenska östra

Sahlgrenska universitetssjukhuset – logo
Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Vill du utveckla den långsiktiga lönepolitiken och därigenom stärka arbetsgivarrollen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

HR-strategiska avdelningen arbetar på uppdrag av HR-direktören med strategiska HR-frågor. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål samt att säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till sjukhusledningen och HR-avdelningarna på sjukhusets sex områden. Vi arbetar med ett kund- och verksamhetsfokus där det analytiska–, omvärlds– och idéskapande arbetet sätts i fokus. I avdelningens uppdrag ingår att företräda sjukhuset i olika sammanhang på regional nivå.

Hur ser din arbetsdag ut?
Som förhandlingsansvarig leder du det strategiska HR-arbetet genom att samordna och utveckla sjukhusets löneöversynsarbete. I arbetet ingår även att vidareutveckla sjukhusets lönepolitik. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor på HR-strategiska avdelningen och på områdenas HR-avdelningar. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Samordna och genomföra löneöversyn med samtliga personalorganisationer, cirka 20 fackliga förbund.
  • Utbilda chefer och medarbetare inom förhandling och lönepolitik
  • Utveckla arbetssätt och rutiner inom förhandling och lönepolitik
  • Samordna, driva och föreslå åtgärder för sjukhusets lönepolitiska arbete
  • Företräda arbetsgivaren i både regionala och nationella grupperingar såsom exempelvis Universitetssjukhusnätverket
  • Arbetsrättsligt expertstöd tillsammans med kollega på HR-strategiska avdelningen.
  • Tillsammans med kollegor ansvara för utveckling och genomförande i sjukhusets strategiska råd för arbetsrätt, lön och förhandling.

Vem trivs hos oss?
Vi söker dig som har högskoleutbildning med personal-/beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som är adekvat för arbetsuppgifterna och uppdraget. Du har flerårig erfarenhet av lönepolitik/löneöversynsarbete och förhandling på en övergripande nivå, gärna från offentlig verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har innovationskraft, är strukturerad och uthållig med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du ser helheten, tänker strategiskt och uttrycker dig väl i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som förhandlingsansvarig är det viktigt att du har förmåga att skapa ett gott samverkans- och förhandlingsklimat och ser samarbete med kollegor som en självklarhet.

Du har mycket god förmåga att omsätta din specialistkunskap i möten med kunder, fackliga organisationer och övriga intressenter.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Referensnummer: 2016/3066
Kontakt:
HR-chef Jerker Gussmo, 073 022 36 44
Fackliga företrädare:
Vision, Eva Rudén, 070 082 22 78
Vårdförbundet, Carina Rautalin, 072 717 12 46
Kommunal, Karin Andersson 031 342 78 23
SACO, Maud Eriksson 031 343 48 91
Sista ansökningsdag: 2016-05-26

ANSÖK HÄR »

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Meny