Förhandlare till Region Västmanland – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Region Västmanland söker förhandlare med inriktning mot lönebildning

Till vår HR-stab i Västerås söker vi en kollega som ska verka inom området arbetsgivarfrågor med huvudfokus på lönebildning. Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla, koordinera och kommunicera strategier och processer på övergripande nivå inom lönebildningsområdet. Låter det intressant?

Jobba i Region Västmanland

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att i nära samarbete med vår förhandlingschef ansvara för samordning av Region Västmanlands lönebildningsarbete och att självständigt driva regionens arbete med lönekartläggning, analys och löneöversyn samt delta i överläggningar och förhandlingar. Du medverkar i, och driver, insatser för att utveckla och implementera lönepolitiska strategier och verktyg. Rollen innebär såväl operativt som strategiskt arbete i nära samarbete med linjen.

Rollen innebär också att företräda arbetsgivaren i arbetsrättsliga frågor av övergripande karaktär där du driver tviste- och kollektivavtalsförhandlingar. Du ger kvalificerad rådgivning i arbetsrättsliga frågor gentemot verksamheter och kollegor och du genomför också chefsutbildningar inom lönebildningsområdet.

Om arbetsplatsen
Rollen ingår organisatoriskt i den regionövergripande HR-staben, vars uppdrag är att tydliggöra ledningens och chefers arbetsgivaransvar med utgångspunkt i en gemensam arbetsgivar- och personalpolitik.

Vi erbjuder dig

  • möjligheten att jobba med lönebildning och arbetsrättsliga frågor i en stor och komplex organisation som har flera samhällsviktiga uppdrag
  • en spännande och utmanande roll där du är med och påverkar frågor som rör hela organisationen
  • goda möjligheter att utvecklas inom området

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom personalvetenskap eller annat område som vi bedömer relevant för tjänsten. Då rollen är komplex både ur ett organisatoriskt och verksamhetsmässigt perspektiv ser vi att du har en bred erfarenhet, och kunskap, inom arbetsrätt och lönebildning. Vi tror att det är en fördel att du har erfarenhet från att arbeta i en större organisation, gärna politiskt styrd. Erfarenhet från att tillämpa kollektivavtalet Allmänna Bestämmelser ser vi som meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. För att passa och trivas i rollen ser vi att du är engagerad, kommunikativ och tydlig. Du arbetar mål- och utvecklingsinriktat på ett strukturerat och uthålligt sätt. Du har även en god analytisk förmåga och ser saker utifrån dess långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du har god förmåga att ge stöd och vägledning till andra och du har förmågan att skapa ett gott samverksans- och förhandlingsklimat.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 29 november 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm »

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner
Björn Forsberg, Förhandlingschef, 021-175278
Irene Grahn, Facklig kontakt för Vision, 021-17 36 63
Gunilla Båhlström, Facklig kontakt för SSR, 021-17 59 85

ANSÖK HÄR »

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Meny