Förhandlare till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker två förhandlare

Brinner du för arbetsrätt? Som del av vårt förhandlingsteam stödjer du organisationens HR-funktioner med avtalstolkning, lönebildning och andra kniviga frågor. Du får även vara med och driva ett arbetsrättsnätverk!


Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Arbetsplatsbeskrivning
Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Arbetsbeskrivning
Du blir en del av ett team med tre förhandlare som på förhandlingschefens uppdrag tolkar avtal och stödjer organisationens HR-funktioner i arbetsrättsliga och lönebildningsfrågor. Då vi nu söker två nya förhandlare, kommer du att få vara med och forma gruppen och arbetssättet. I arbetsuppgifterna ingår att bereda och genomföra tviste-, kollektivavtals- och intresseförhandlingar, utbilda organisationen i avtals- och arbetsrätt, ha det operativa ansvaret för arbetsrättsfrågor på kommuncentral nivå och vid behov genomföra utredningar eller andra uppdrag inom området, stöd till enheten Löneservice i tolkningsfrågor samt operativt ansvar för ärendeberedning vid omställningssituationer. Du kommer även att vara med och driva ett arbetsrättsnätverk med representanter från förvaltningarna. Uppgifter kopplade till lönesamordning kan handla om stöd och support till organisationen i löneöversynsfrågor eller vid ny- och/eller omklassificering av befattningar.

Förhandlarna arbetsleds av förhandlingschefen på Kommunledningskontoret men hör organisatoriskt till HR-enheten på Konsult och uppdrag.

Kvalifikationer
Du ska ha akademisk utbildning om minst 120 p/180 hp inom HR, inklusive arbetsrätt, eller annan utbildning som bedöms likvärdig och relevant. Vidare har du mångårig erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga frågor på central nivå i större organisation. Erfarenhet från liknande arbete på central nivå i kommun eller landsting är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljörätt. Du har självständigt arbetat med tviste-, intresse- och kollektivavtalsförhandlingar, är väl insatt i omställningsfrågor och har sannolikt arbetat med att stötta HR-funktioner i kollektivavtalsfrågor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är strukturerad, stabil och trygg. Det är viktigt att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete, att du är lösningsorienterad med en vilja att hantera och reda ut uppkomna situationer. Du har ett konsultativt förhållningssätt och en god pedagogisk förmåga.

Om du vill arbeta med frågor som rör arbetsrätt, lön och kollektivavtal, är det här rätt jobb för dig. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan
Ansök senast: 2017-11-12. Referensnummer: 3817.

Kontaktpersoner
Maria Walde, rekryteringskonsult, 016-710 98 72.
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan.

ANSÖK HÄR »
Meny