Chefsrekryterare till Polisen – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Polisen söker seniora chefsrekryterare till HR-direkt i Stockholm

Vill du bidra till det viktiga uppdraget att rekrytera Polisens framtida chefer? Som del av vårt chefsrekryteringsteam i Stockholm ansvarar du för tillsättningar på strategisk nivå i hela Sverige.

polisen-coverbild

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Beskrivning av arbetsplatsen
HR-direkt är en resursstark enhet inom Polismyndighetens HR-avdelning med bred kompetens för att arbeta operativt inom alla HR-områden. Enheten ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom samtliga HR-områden till chefer och medarbetare i hela myndigheten. HR-direkt består av tre sektioner och har drygt 200 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att vara med och rekrytera framtida chefer till Sveriges största myndighet. Du kommer att ingå i ett chefsrekryteringsteam som är under uppbyggnad och som framförallt kommer ansvara för Polismyndighetens chefstillsättningar på strategisk nivå runt om i Sverige.

Polismyndigheten har en gedigen och etablerad chefsrekryteringsprocess som har sin grund i Polisens ledarkriterier och bygger på kompetensbaserad intervjuteknik kombinerat med tester. Vi behöver fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera våra processer och hoppas att du vill göra det tillsammans med oss.

Kvalifikationer

Vi vill att du har:

  • Minst 5 års erfarenhet av att självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser
  • Minst 2 års erfarenhet av chefsrekryteringsprocesser på olika nivåer i större och/eller komplexa organisationer
  • Erfarenhet av att ha arbetat som ett konsultativt HR-stöd gentemot chefer och i denna roll säkerhetsställt att gällande lagstiftning, riktlinjer och processer efterföljts
  • För funktionen relevant akademisk examen, företrädelsevis inom HR-området

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av HR-arbete i offentlig verksamhet, företrädelsevis statlig
  • Kunskap och förståelse om hur en statlig myndighet styrs av politiska beslut och hur detta påverkar myndighetens mål på kort och lång sikt
  • Licens och erfarenhet av att använda testverktyg (gärna MAP och Matrigma) i rekryteringsprocesser
  • Erfarenhet av att ha arbetat med Executive search

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen förutsätter att du är självständig, drivande och resultatinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. Du har hög integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer inom organisationen. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Arbetet innebär resor inom Sverige då chefsbefattningarna du rekryterar till är placerade runt om i landet.

Kontaktpersoner
Rekryterande chef: Cecilia Carmler, tfn 010-5634863
HR-konsult/Chefsrekryterare: Anna Wiklund, tfn 010-563 91 24

Facklig företrädare
Anna Owens, SACO, tfn 076-7674470; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gjertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Monica Veberg, Seko Polisen, tfn 070-549 11 35.

Anställningen
Tillsvidareanställning som handläggare med funktion HR-konsult, provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Nacka Strand. Intervjuer och en del möten förläggs i Polishuset, Kungsholmen.
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer att genomföras före anställningen.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 6 november 2017.

Skicka din ansökan via e-post till registrator.kansli@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr A459.202/2017 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; ta kontakt via chefsrekrytering@polisen.se

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi ser fram emot din ansökan!

ANSÖK HÄR »

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Meny