Enhetschef HR till FRA – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

FRA söker en driven chef till HR-enheten

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Som chef vid HR-enheten tillhör du avdelningen för verksamhetsstöd som har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Jobba hos FRA

FRA logotypeFRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som chef vid HR-enheten tillhör du avdelningen för verksamhetsstöd som har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt. En viktig del av rollen innebär att du ansvarar för utvecklings- och förändringsarbete inom enheten samt verka för en god arbetsmiljö och arbetsgemenskap. Du kommer även att delta i kontorets utvecklingsarbete och driva enhetens arbete prioriteringar i enlighet med HR-chefens övergripande mål och prioriteringar. Som enhetschef har du personal- budget- verksamhet- och arbetsmiljöansvar.

Vidare omfattas dina arbetsuppgifter av att vara systemägare för enhetens system samt kunna träda in som HR-chefens ställföreträdare.

Du kan
Vi söker dig med flerårig erfarenhet från att ha arbetat brett med kvalificerat HR-arbete samt leda och utveckla medarbetare. Tjänsten kräver också att du har erfarenhet av arbete i chefsposition samt erfarenhet av förändringsledning. Du har relevant akademisk examen eller annan jämförbar utbildning på motsvarande nivå inom HR och vi ser det som meriterande med utbildning i ledarskap och förändringsledning. Meriterande är om du tidigare har arbetat statligt inom HR-området samt har ett intresse för HR-system och digitaliseringsfrågor.

Du behärskar både svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en förmåga att leda andra människor och bidra till ett trivsamt arbetsklimat präglad av engagemang och motivation. För att vara framgångsrik i rollen är din kommunikativa förmåga avgörande. Vi ser att du har lätt för att skapa goda relationer och bygga nätverk och vi ser att du samarbetar effektivt med andra.

Vidare är du strukturerad och fokuserar på rätt saker oavsett omständigheter. Du har ett strategiskt synsätt, tar initiativ till att omsätta nya idéer till aktiviteter och med målmedvetenhet driver du din verksamhet framåt. Du ser möjligheter vid förändring samt visar på gott omdöme och beslutsamhet i dina avvägningar och prioriteringar.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Sandström på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via länken nedan senast 2019-12-15.

ANSÖK HÄR »

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Meny