Biträdande HR-chef till Region Gotland – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Region Gotland söker biträdande HR-chef / HR-specialist

Gotland är en fantastisk plats att leva på! Nu erbjuder vi en spännande HR-tjänst uppdelad på två roller: 50 procent av din arbetstid arbetar fungerar du som biträdande HR-chef för hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Den andra halvan arbetar du som HR-specialist på regionstyrelseförvaltningens HR-enhet.

Jobba på Gotland

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

HR-avdelningen består av enheterna HR-stöd och lön. På enheten HR-stöd är vi idag 13 medarbetare bestående av HR-specialister och HR-assistenter. Vårt uppdrag är att vara ett konsultativt stöd i HR-frågor till Region Gotlands alla chefer samt driva utvecklingsuppdrag inom organisationens gemensamma HR-områden. Det finns även en supportfunktion på enheten där vi svarar på frågor direkt per telefon eller förmedlar ärenden vidare till teamen.

Du kommer att ingå i en dynamisk HR-organisation där du omges av många kunniga kollegor med stor kompetens inom HR-områdets olika delar.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett självständigt och varierande arbete med stimulerande arbetsuppgifter. Din tjänst är uppdelad på två roller där du 50 procent av din arbetstid arbetar som biträdande HR-chef för hälso- och sjukvårdsförvaltningen den andra 50-procentiga delen arbetar som HR-specialist på regionstyrelseförvaltningens HR-enhet.

I rollen som biträdande HR-chef på hälso- och sjukvårdsförvaltningen arbetar du med strategiska och operativa frågor. Under ca tre månader om året har du hela ansvaret som tillförordnad HR-chef för förvaltningen. I rollen ingår att stötta och driva utvecklings- och förändringsarbete tillsammans med förvaltningens ledningsgrupp. Du kommer i samarbete med HR-specialisterna på HR-avdelningen säkra stödet till förvaltningens chefer. Du kommer även att representera förvaltningen ur ett HR-perspektiv såväl internt som externt och i det arbetet se till att få ihop förvaltningens HR-arbete tillsammans med regionen som helhet.

I din roll som HR-specialist på HR-avdelningen arbetar du med det chefsnära stödet bestående av operativa arbetsuppgifter så som att stötta regionens chefer med rekrytering, rehab och arbetsrättsliga frågor. Du kommer också att ingå i ett utvecklingsteam som ansvarar för att driva regionens strategiska HR-arbete tillsammans med HR-strateg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom HR-området och flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på både operativ och strategisk nivå i en större organisation. Du har självständigt drivit förändrings- och utvecklingsarbete inom HR-området och har erfarenhet av att ha stöttat ledningsgrupper i HR-frågor och/eller själv suttit i en ledningsgrupp. Erfarenhet från politiskt styrd organisation, kommunal verksamhet eller landsting ses som meriterande.

För att trivas och kunna prestera i denna roll ser vi dig som har ett starkt eget driv och en förmåga att kunna utveckla processer. Du gillar att arbeta i en komplex roll där varierande arbetsuppgifter, högt och lågt, strategiskt och operativt är en naturlig del av din arbetsdag.

Som person är du utvecklingsinriktad och ser helheten. Likaså är du positiv, engagerad och coachande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt utifrån uppsatta mål. Du är en tydlig och god kommunikatör, har lätt för att skapa förtroendefulla kontakter och relationer, är flexibel och samspelar väl inom olika områden och nivåer.

Information om tjänsten
Arbetsplats: HR-stöd, Regionstyrelseförvaltningen
Anställningen: Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Kontakt
Marie Holmer, Enhetschef, HR-stöd, 0498-268402
Nina Ljung, HR-chef, hälso- och sjukvårdsförvaltningen, 0498-268527

Ansökan
Ansök via länken nedan senast 2018-05-27. Referensnummer A779616.

Övrigt
Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

ANSÖK HÄR »
Meny