HR-konsult / Arbetsmiljöspecialist till Värmdö kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Värmdö kommun söker HR-konsult / Arbetsmiljöspecialist

Vi vill utveckla Värmdö kommun till en attraktiv arbetsgivare med friska arbetsplatser. Här är jobbet för dig som vill kombinera en bred roll som HR-konsult med ett övergripande ansvar för vårt arbete inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering!

Värmdö kommun logo
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö kommuns personalavdelning eftersträvar ständig utveckling och är en viktig del i helheten. Tillsammans är vi en del i arbetet med att fortsätta utveckla Värmdö kommun till en attraktiv arbetsgivare och förebild inom personalfrågor.

Vi söker nu en kollega till vårt härliga gäng! Som HR-konsult erbjuds du ett självständigt uppdrag med möjlighet att fortsätta växa och utvecklas. Du blir en del av en grupp med drivna kollegor där vi hjälper varandra att lyckas med våra uppdrag och inser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter med varandra.

Du blir en nyckelspelare i personalavdelningens uppdrag att utveckla och tillhandahålla professionellt stöd och sakkunnig rådgivning i strategiska och operativa personalfrågor till Värmdö kommuns chefer.

I din roll som HR-konsult får du möjligheten till ett brett och omfattande uppdrag inom våra olika verksamheter. Du kommer att arbeta med verksamhetsnära personalfrågor och stödja kommunens chefer i deras verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar. Grunden för vårt konsultativa förhållningssätt är att var och en tar ett tydligt ansvar för sitt eget verksamhetsområde samtidigt som vi ständigt ser till helheten och hjälper varandra vid behov.

I din roll som Arbetsmiljöspecialist kommer du att ha ett övergripande ansvar för området arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering. Inom ditt område blir du ett internt stöd för dina kollegor och får också ansvar för processutveckling och samordning inom området. Du samarbetar med fackliga organisationer, företagshälsovård, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, andra kommuner samt med dina kollegor inom personalavdelningen. Du fungerar som coach och inspiratör för kommunens chefer och är den som ansvarar för utbildning inom rehabilitering för denna målgrupp.

Rollen som Arbetsmiljöspecialist är strategiskt viktig och innebär ett stort eget ansvar där du förväntas leda och driva ett professionellt arbete med att utveckla arbetssätt och processer för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Rollen är utvecklingsinriktad där du driver ett ständigt förbättringsarbete inom arbetsmiljö. I rollen ingår att följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet och chefernas årliga arbetsmiljöuppföljningar och vara dem behjälplig med att ta fram handlingsplaner. I arbetet ingår också att i samarbete med dina kollegor ta fram, utveckla samt implementera policys, riktlinjer och metoder föra arbetsmiljöarbetet. Du ansvarar även för genomförande av kommunens arbetsmiljöutbildning samt medarbetarundersökning.

Vi söker dig som har examen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. Du har flerårig erfarenhet och bred kompetens inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering samt verksamhetsnära chefsstöd och gärna inom flera områden inom personalområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från olika branscher och verksamheter och det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet och dess avtalsområden.

Du är utåtriktad och diplomatisk med ett tydligt arbetsgivarperspektiv. Resultatinriktning, relationsbyggande, proaktiv, ansvarstagande och samarbetsförmåga kännetecknar dig som person. Du har en stark känsla för service och är en skicklig kommunikatör, såväl muntligt som skriftligt. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och intresse för teknikens möjligheter.

Värmdö kommuns personalavdelning ger professionellt stöd och sakkunnig rådgivning, såväl operativt som strategiskt, till Värmdö kommuns chefer i personal- och lönefrågor. Avdelningen består av 14 medarbetare fördelade på två enheter, HR-enheten och PA-enheten. HR-enheten utvecklar kommunövergripande HR-processer och stödjer verksamheternas chefer inom kompetensförsörjning och rekrytering, arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering, lagar och avtal, lönebildning samt ledarutveckling.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14 oktober 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Eva Gustafsson, personalchef, 08-570 481 36. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

ANSÖK HÄR »
PS. Vi söker också en HR-administratör! Läs mer om den tjänsten här »
Meny