Traineeprogrammet för dig som vill förena HR med teknik – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Traineeprogrammet för dig som vill förena HR med teknik

ABB – hr-trainees

Som HR-trainee på ABB kommer du att bidra till vår vision – en bättre värld – genom att hjälpa oss förvalta vår viktigaste resurs. Våra medarbetare.

ABB-logo

Du blir en del av ABB, som är ledande inom kraft- och automationsteknik. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare. I Sverige finns vi på mer än 30 orter och har cirka 9 000 medarbetare. Många av Sveriges främsta näringslivsprofiler har startat sina karriärer genom ABB:s traineeprogram.

Uppgifter

Att förändra världen är inte en klyscha på ABB. Det är verklighet. Som trainee inom HR kommer du att bidra till vår vision – en bättre värld – genom att hjälpa oss förvalta vår viktigaste resurs. Våra medarbetare.

Som HR-trainee genomför du praktikperioder både inom vår centrala HR-funktion och ute i verksamheten. Vår centrala HR-funktion är en viktig del av ABB Sverige, och deras uppdrag är att stötta affärsenheterna inom allt som rör HR. Hos oss får du fast anställning från dag ett och sedan följer du ett strukturerat programupplägg för att du ska hitta din framtida arbetsroll hos oss. Med möjligheten att välja dina fördjupningsområden, och med hela världen som arbetsplats, kan du se fram emot ett stort nätverk och givande praktikperioder på såväl traineeorten som utomlands. Traineeprogrammet är en viktig del av vårt ledarförsörjningsprogram. Och att vara ledare på ABB handlar om att bidra till, och utveckla, vår verksamhet på olika sätt.

Efter 18 månader som HR-trainee har du fått en bred inblick i vår verksamhet och fördjupad förståelse för våra värderingar, vårt ledarskap samt vår kultur och affär. En ovärderlig plattform för en långsiktig karriär på ABB.

Krav

Har du ett genuint intresse för människor, affärer och vår teknik? Då har du förmodligen även en relevant högskoleexamen inom exempelvis HR, beteendevetenskap, organisation eller motsvarande. Som trainee behöver du vara nyutexaminerad samt ha relevant erfarenhet från arbetslivet, antingen genom att ha jobbat något år eller genom en kortare praktik. Självklart behöver du, förutom att vara flytande på svenska, även ha utmärkt engelska, i både tal och skrift. Har du fler språkkunskaper är det ett plus. Erfarenhet från utlandsstudier, föreningsliv eller kåraktiviteter är också meriterande.

För att passa i rollen som trainee behöver du ha drivet och viljan att bidra till vår verksamhet. Och självklart vara redo för att bosätta dig i Västerås. Dessutom behöver du vara en ödmjuk och lyhörd lagspelare som gärna tar egna initiativ och som hjälper till närhelst, och varhelst, det kan tänkas behövas. Det är lika viktigt att du är trygg i dig själv och din egen kompetens, samt att du är skicklig på att kommunicera och engagera. Men det kanske allra viktigaste är att du är nyfiken och villig att lära dig nytt. Allt för att lära dig grunden och skapa förståelsen för hur våra HR-processer hänger ihop som helhet. Och i slutändan, kanske bli en av våra framtida ledare inom HR.

Övrig information

Läs mer om vårt svenska traineeprogram här.

HR Direct, +4621-32 02 00, svarar gärna på dina frågor. Fackliga kontaktpersoner – Sveriges Ingenjörer: Bertil Nordqvist, +4621-34 46 41, Unionen: Krista Andersson, +4621-34 02 85.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan senast 2015-10-04. Vi behandlar endast kompletta ansökningar som ska innehålla samtliga dokument: CV, betyg från högskola eller universitet inklusive examensbevis vid avslutad utbildning, eventuella referensbrev.

ABB är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.
Meny