HR-konsult till Eskilstuna kommun – HRbloggen.se

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

HR-konsult – lönesamordning och arbetsrätt

Utvecklingsenheten i Eskilstuna kommun söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för lönebildningsarbetet. Du kommer också att jobba konsultativt mot förvaltningarna när det gäller lönesamordning och arbetsrätt.

Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda, professionella möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Inom Utvecklingsenheten finns en grupp HR-konsulter som arbetar operativt med att skapa konkreta resultat i arbetet med arbetsmiljö, arbetsrätt, lönebildning, kompetensutveckling, chefs- och grupputveckling, jämställdhet samt medarbetarutveckling.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi dig som vill arbeta konsultativt och erbjuda specialiststöd till förvaltningarna i frågor som rör lönebildning, lönesamordning och arbetsrätt. Arbetet är både strategiskt och operativt med många olika kontaktytor.

Med rollen följer ett övergripande ansvar för det operativa lönebildningsarbetet. Du har en tydlig arbetsgivarroll och kommer att vara bärare av koncernens riktlinjer för lön.

Du arbetar självständigt och konsultativt med det operativa arbetet med lönebildningsprocessen på uppdrag av kommunledningskontoret och förhandlingschefen. Du företräder arbetsgivaren vid överläggningar, avstämningar och förhandlingar inom området. Du ansvarar för den årliga lönekartläggningen och kommunens befattningsvärdering. Du driver och leder nätverk för de HR-medarbetare i organisationen som arbetar med lönebildningsfrågorna och fungerar som deras specialiststöd i dessa frågor.

Vid sidan av dessa uppgifter kommer du även att ha rollen som systemförvaltare för kommunens förhandlingssystem. Du arbetar i nära samarbete med kommunens HR specialist inom arbetsrätt, som arbetar på samma enhet. Vid hög arbetsbelastning avlastar ni varandra inom respektive specialistområde.

Eskilstuna kommun är en stor arbetsgivarare med många olika HR-roller. Vi värnar om medarbetarnas möjligheter till kompetensutveckling och personlig utveckling. För dig som visar att du vill och kan, finns goda möjligheter att få utmanas och utvecklas hos oss i många år framåt.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en akademisk examen om minst 120p eller 180hp med inriktning mot exempelvis HR, ekonomi, juridik, statistik eller samhällsvetenskap. Vi tror också att du har flerårig erfarenhet av arbete med kvalificerade HR-frågor i allmänhet och du måste ha minst något års erfarenhet av operativt arbete med frågor som rör lönebildning, lönesamordning och arbetsrätt, gärna längre. Du har erfarenhet av att arbeta i en konsultativ roll med balans mellan arbetsgivarrollen och kund- och verksamhetsfokus. Det är till stor nytta om du har förhandlingsvana och om du har vana av arbete med statistik och analysarbete. Vi ser gärna att din erfarenhet är från någon form av offentlig verksamhet, allra helst kommunal.

Du behöver vara en mycket van användare av IT-verktyg i ditt arbete och du behöver också ha kunskaper om personaladministrativa system.

För att lyckas i detta uppdrag behöver du vara en god kommunikatör med stor pedagogisk förmåga och vilja till samarbete. Du måste ha mod och trygghet både i din professionella roll och som person. Vi har också förväntningar på att du kan initiera utveckling och att du uthålligt och engagerat kan driva uppdrag och frågor i mål. Det är viktigt att du kan planera och prioritera såväl ditt eget arbete som hela lönebildningsprocessen.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
40 timmar/vecka. Flextidsavtal finns.

Ansökan
Ansök senast: 2015-11-29
Referensnummer: 2152
Välkommen att söka via länken nedan!

Kontaktperson
Therese Laidna
Rekryteringskonsult
016-710 25 09

Övrigt
Vi ber dig söka denna tjänst via länken nedan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan och enkät, då de bedöms gentemot andra sökande. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du uppger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Läs mer om oss här. Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

ANSÖK HÄR »

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster:
Eskilstuna kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Meny