Karriäraccelerator leder medarbetare till drömjobbet – HRbloggen.se
Hem » employer branding, kompetens

Karriäraccelerator leder medarbetare till drömjobbet

Av den 24 juni 2019 942 visningar
EMPLOYER BRANDING. Telekom- och IT-bolaget IP-Only inför en egenutvecklad karriäraccelerator, som ska hjälpa varje medarbetare att maximera sin potential – både inom och utanför bolaget.

Antonia Brandberg Björk och Frida Westerberg, IP-Only
IP-Onlys HR-direktör Antonia Brandberg Björk och VD Frida Westerberg.

När företag konkurrerar om bristkompetens, ställs allt högre krav på arbetsgivare att kunna erbjuda stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter. Särskilt om man vill attrahera och behålla den yngre generationen.

Nytt grepp för karriärutveckling
Företaget IP-Only tar nu nya grepp genom att lansera en egenutvecklad modell för karriärutveckling, i syfte att maximera potentialen hos alla anställda. Medarbetarna bär själva ansvaret för att initiera processen om de vill ta nästa steg i karriären – vare sig det sker inom eller utanför bolaget.

– Vi vill attrahera och behålla de bästa talangerna och en förutsättning för att lyckas med det är transparens mellan chef och medarbetare. Det här är ett sätt att sätta press på oss själva som arbetsgivare och visa att vi tar varje enskild medarbetare på stort allvar. Vi hoppas förstås att de hittar sitt drömjobb här hos oss, men om det av någon anledning inte känns rätt så gör vi även vårt yttersta för att hitta en karriär utanför bolaget, berättar Antonia Brandberg Björk, HR-direktör på IP-Only.

HR inventerar utvecklingsmöjligheter
Medarbetaren ansvarar för att ta initiativet och boka in ett möte med sin chef för att tillsammans formulera vad karriärmålet – drömjobbet – är. Med stöd från HR görs en analys och inventering av företagets interna utvecklingsmöjligheter. Identifieras möjligheter internt, så sätter medarbetaren, chef och HR tillsammans en plan för hur det målet ska nås, både på kort och lång sikt.

Skulle det vara så att analysen av utvecklingsmöjligheter landar i att rollen inte finns inom företaget, erbjuder IP-Only sina anställda två möten med extern karriärcoach via Wise Consulting för att utvärdera externa alternativ.

– Med karriäracceleratorn visar vi att vi är beredda att gå hela vägen för att medarbetarna ska hitta sitt drömjobb och nå sin fulla potential, vilket gynnar alla. Enligt devisen ”If you love them, set them free” tror vi att även om man under en tid utvecklas utanför bolaget, kan man i framtiden komma tillbaka till oss med nya insikter och ännu mer erfarenhet, säger Frida Westerberg, vd på IP-Only.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny