Hur jobbar svenska företag med lärande och utveckling? – HRbloggen.se
Hem » kompetens

Hur jobbar svenska företag med lärande och utveckling?

Av den 23 maj 2019 942 visningar
UNDERSÖKNING. Allt fler inser vikten av att prioritera lärande och kontinuerlig utveckling för att framtidssäkra sin affär, men hur arbetar svenska företag egentligen med dessa frågor? Nu genomförs en ny studie för att ta reda på det.

Kompass - Loops Education

Vi lever längre än någonsin förut, i en omgivning som utvecklas i allt snabbare takt. Detta ställer nya krav på oss att kunna ställa om och anpassa oss efter de tvära kasten. Är dina konkurrenter snabbare, bättre och mer innovativa i sitt lärande är frågan när – inte om – du kommer att bli omsprungen.

Som arbetsgivare behöver vi kunna skapa förutsättningar för kontinuerligt lärande och utveckling som säkerställer att både vi och våra medarbetare har relevanta kompetenser – och gör det möjligt att utvecklas till en ny roll anpassad efter framtidens kompetensbehov.

Hur gör vi det då?
Loops Education genomför nu en studie för att undersöka hur svenska företag ser på vikten av att organisera sig för lärande och utveckling.

Kristoffer Hedram - Loops Education– Vi ser ett allt större fokus på och intresse för kontinuerligt lärande när vi träffar företag och organisationer. Vi möter också en stor nyfikenhet på att ta del av hur andra jobbar med detta. Därför bestämde vi oss för att genomföra en studie, där personer som ansvarar för eller jobbar med dessa frågor bjuds in att delta. Vi ser fram emot att dela med oss av resultatet efter sommaren!”, berättar Kristoffer Hedram, som är pedagogisk expert på Loops Education.

LinkedIn:s 2019 Workplace Learning Report visar att personer med ansvar för Learning & Development spelar en allt viktigare roll för affären. Det blir allt vanligare och mer eftertraktat att ha “talangutvecklare” som stöttar affären med arbetskraftsplanering. Ett arbete som inkluderar att attrahera och behålla talanger såväl som att säkerställa att medarbetarna har relevanta kompetenser både idag och imorgon.

Om du helt eller delvis ansvarar för lärande och utveckling i ditt företag eller organisation borde du vara med i studien!

Som tack får du en sammanställning av resultatet med insikter i hur svenska företag ser på det strategiska arbetet med organisering och genomförande av medarbetar- och kompetensutveckling, samt reflektioner kring vanliga utmaningar inom lärande och utveckling.

Delta i studien, som tar 3-5 minuter, och få rapporten efter sommaren!

Till undersökningen »
Om Loops Education
Vi arbetar i gränslandet mellan pedagogik och teknik med lång erfarenhet av att hjälpa stora och små företag, organisationer och skolor att utveckla hur de jobbar med lärande. Vi älskar lärande och delar gärna med oss av insikter, inspiration och praktiska tips i vår blogg »
.

Fotnot: Denna artikel sponsras av en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Ingen kommentar »

1 Pingbacks »

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny