Ny tjänst matchar HR:s behov mot rätt konsult – HRbloggen.se
Hem » hr-arbete, övrigt

Ny tjänst matchar HR:s behov mot rätt konsult

Av den 22 augusti 2018 942 visningar
HR-KOMPETENS. En förändrad arbetsmarknad gör HR alltmer beroende av externa konsulter för att lyckas med sitt strategiska uppdrag. En ny tjänst gör det enkelt att matcha rätt konsult mot HR:s specifika behov.

Konsultmatchning HR

Arbetslivet håller på att förändras. Fasta anställningar ersätts alltmer av så kallade ”gig”, det vill säga kortare uppdrag som utförs av konsulter och frilansare. Giggarna är ofta erfarna specialister som drivs av friheten av att vara sin egen och få jobba med nya spännande uppdrag för olika företag och organisationer.

För företag handlar det ofta om att få in spetskompetens till specifika projekt eller viktiga funktioner. Genom att anlita en ”giggare” kan man hitta rätt person utan att behöva låsa sig med en anställning.

Löser HR:s utmaningar
Gig-trenden påverkar såklart hur HR rekryterar personal nu och i framtiden. Men även inom HR-funktionen finns ett ökande behov av att ta in konsulter för att lyckas med sitt strategiska uppdrag. Alltifrån kompetensförsörjning till digitalisering och organisationsförändring.

Konsultmarknaden inom HR, ledarskap och organisation är dock fragmenterad och svår att överblicka, vilket gör det svårt att hitta just den konsult som matchar det specifika behovet. Det är något som den nystartade sajten Konsultmatchning HR tagit fasta på.

– Vi vill göra det lättare att hitta rätt HR-konsult, som hjälper organisationen att utvecklas och nå resultat – samtidigt som duktiga konsulter enklare hittar uppdragsgivare som efterfrågar deras unika kompetens, berättar Eva Kullberg som är VD för Konsultmatchning Sverige AB.

Samarbete med HR-bloggen
HRbloggen.se har nu inlett ett samarbete med Konsultmatchning HR som en service till både konsulter och uppdragsgivare bland läsarna.

– Samarbetet med Konsultmatchning ligger helt i linje med min ambition att HRbloggen.se ska vara en källa till kunskap och kompetens för alla som jobbar med HR, organisation och ledarskap, säger grundaren Annika Ahnlund.

– Med den växande gig-ekonomin ser jag det som ett självklart komplement till den platsannonsering som vi erbjuder sedan flera år. Många HR-konsulter i mitt nätverk har efterfrågat just en sådan här plattform för att nå ut med sin unika kompetens till potentiella uppdragsgivare.

Så fungerar Konsultmatchning HR

SOM UPPDRAGSGIVARE söker du enkelt och kostnadsfritt efter HR-konsulter som matchar ditt behov och får upp ett antal förslag. Du skickar sedan en förfrågan till dem som verkar mest relevanta. Konsulterna i sin tur svarar med en beskrivning av hur de skulle ta sig an ditt uppdrag. Du går vidare med den eller dem du är intresserad av och slutför affären.

SOM KONSULT lägger du upp en profil på hemsidan och tar emot förfrågningar från uppdragsgivare. Du besvarar dem och gör en överenskommelse med den som väljer att anlita dig. För en låg, fast månadskostnad exponeras du kontinuerligt mot nya potentiella uppdragsgivare och får uppdragsförfrågningar direkt till din mail.

Erbjudande!

Som konsult kan du testa Konsultmatchning HR helt gratis i 30 dagar.

Registrera dig här »
Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny