Jozef Khasho är Årets HR-chef 2018 – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Jozef Khasho är Årets HR-chef 2018

Av den 9 mars 2018 942 visningar
UTMÄRKELSER. Årets HR-chef Jozef Khasho belönas för sitt tydliga affärsmannaskap, för att ha byggt upp HR till en strategisk partner och för att ha anammat ett värderingsstyrt ledarskap.

Den 8 mars tillkännagavs årets HR-chef under Chefgalan 2018. Syftet med priset är att belöna en HR-chef som moderniserat arbetet i sin organisation, motiverat medarbetarna och bidragit till förändring som lyft organisationen.

I år blev det Rustas HR-chef Jozef Khasho som tog hem det prestigefyllda priset med motiveringen:

”Jozef är en HR-chef som blandar målmedvetenhet och uthållighet med ett tydligt och framgångsrikt affärsmannaskap. Leder en komplex organisation med stort behov av kundorientering på flera nivåer. Har anammat ett värderingsstyrt ledarskap och på så sätt byggt upp HR till en av ledningens mest strategiska utvecklingspartner. Ett framtidsnamn inom HR.”

– Jag är hedrad över utmärkelsen och känner mig omtumlad och tacksam! Genom ett tydligt verksamhetsfokus arbetar hela vårt HR-team aktivt och outtröttligt med att driva förändring och utveckling. Grunden är en stark gemensam kultur för alla våra medarbetare världen över. Jag kan inte med ord beskriva den stolthet jag känner över HR-teamet! Det är tack vare dem som jag står här idag, säger Jozef Khasho.

Tuffa utmaningar
Jozef inledde sin karriär på Rusta 2012 som HR Business Partner och tog 2014 över rollen som HR-chef, bara 30 år gammal. Sedan dess har Rusta vuxit snabbt och expanderat till nya marknader i Norge och Tyskland. Något som också resulterat i en snabbt växande medarbetarstyrka: Mellan 2014 och 2018 har Rusta vuxit från 1 400 medarbetare till strax under 2 300 – en tuff utmaning ur ett HR-perspektiv.

Förutom Jozefs utmärkelse, har Rustas HR-team under hösten 2017 utsetts till ett av landets tre bästa och mest innovativa. Teamet har arbetat hårt för att öka medarbetarnas engagemang genom att fokusera på värderingsfrågor och ledarutveckling. Något som gett utdelning i företagets medarbetar-, ledarskaps-, och mångfaldsindex från år till år.

Övriga finalister till titeln Årets HR-chef var:

  • Pia Anderberg, direktör HR och innovation, Axel Johnson AB
  • Carolina Wikström, personaldirektör, Sveriges Radio
Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny