Vägledning för vägledare i ny rekryteringskampanj – HRbloggen.se
Hem » rekrytering

Vägledning för vägledare i ny rekryteringskampanj

Av den 23 januari 2018 942 visningar
REKRYTERING. För att attrahera fler studie- och yrkesvägledare, prövar Göteborgs Stad det nya greppet att låta nuvarande vägledare yrkesvägleda potentiella nya kollegor. Hittills har satsningen resulterat i fem gånger så många sökande som tidigare rekryteringar!

Glada SYV:are i Göteborgs Stad

Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad har till uppgift att skapa förutsättningar för jobb och utbildning. Bland annat genom att underlätta göteborgares inträde på arbetsmarknaden, främja ett livslångt lärande och motverka utanförskap.

Annorlunda rekryteringskampanj
Verksamheten växer snabbt och nu behöver man hitta sju nya kompetenta kollegor till de nuvarande 33 SYV:arna (studie- och yrkesvägledarna).

– Då vi tidigare har haft svårt att nå ut och rekrytera utbildade SYV:are via traditionella platsannonser, provar vi nu nya metoder. Det berättar Catarina Gustafsson som är enhetschef på Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad.

I centrum för satsningen står medarbetarna själva, som nu får göra en insats för att hitta sina nya kollegor.

”Är du SYV och vill gå vidare? Prata med en SYV.”

Så lyder annonserna som just nu syns på bland annat Instagram och Facebook. Mer konkret innebär satsningen att 33 SYV:are mellan den 8 och 26 januari 2018 erbjuder personlig vägledning till andra SYV:are. Dels via mail och dels via ett vägledningsevent den 25 januari.

Kollegor viktiga i valet av arbetsgivare
Tanken är att få SYV:are att tänka till kring sin egen karriär – och samtidigt ge nyfikna en chans att fråga medarbetarna hur det är att jobba på Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborg.

– Eftersom kollegorna ofta spelar en viktig roll i valet av arbetsplats, vill vi lyfta fram de anställda – samtidigt som vi satsar på vägledning för vägledare. Vår tro är nämligen att många SYV:are själva är måna om sin karriär och personliga utveckling, säger Catarina Gustafsson.

– På förvaltningen samarbetar människor med olika bakgrund, olika kompetenser och olika utbildningar. Men alla har vi ett gemensamt mål: Att ge alla som bor i Göteborg en möjlighet till arbete, säger Emma Lindén som själv är studie- och yrkesvägledare hos Göteborgs Stad.

Satsningen har hittills fallit väl ut och resulterat i fem gånger så många sökande än tidigare rekryteringar.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny