Nya roller tar HR in i digitaliseringen – HRbloggen.se
Hem » digital HR

Nya roller tar HR in i digitaliseringen

Av den 22 januari 2018 942 visningar
HR-ROLLEN. I digitaliseringens spår följer nya roller för HR. Henrik Ladström jobbar själv som digital HR-konsult och förklarar vad det innebär att arbeta inom det nya spännande området HRIT.

Henrik Ladström – Knowit Insight. Foto: Per Brolin

HR-bloggen erbjuder platsannonsering av lediga HR-jobb och häromdagen fick vi in en bokning inom det spännande området HRIT. Det känns onekligen som ett framtidsjobb att få medverka till att ta HR in i digitaliseringen!

Jag bestämde mig för att höra närmare med Henrik Ladström på Knowit Insight vad tjänsten ”Managementkonsult inom HRIT” mera konkret innebär och kräver för bakgrund. Henrik har som digital HR-konsult stenkoll på ämnet och har bland annat medverkat som föreläsare vid två fullsatta tillfällen av HR-bloggens seminarium Digital HR förra våren. Uppmärksamma läsare minns kanske också att Henrik förklarat begreppet Digital HR i en uppskattad artikel häromåret.

Hej Henrik! Du jobbar själv som managementkonsult med fokus på HR och digitalisering. Vad gör du i den rollen?

– Jag hjälper våra kunder med kravställning, processkartläggning, implementation och rådgivning kring system och processer för HR. Vi gör förstudier inför upphandlingar, är med och kravställer, förhandlar med leverantörer, med mera. Det blir allt mer komplex infrastruktur, men samtidigt kommer det också mycket bättre verktyg för HR att jobba med.

Och nu söker ni alltså nya kollegor?

– Ja precis, det stämmer. Precis som för resten av samhället händer det mycket för HR inom digitaliseringen, och vi behöver bli fler i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kul! Vad är det för typ av profil ni letar efter?

– Helst vill vi ju säga att det ska vara en skön person, haha. Men det är viktigt att den som söker har ett intresse för teknik och människa samt erfarenhet av HR-system från linjeorganisation. Man kanske har varit med och köpt in system och implementerat det, eller rentav förvaltat det. Man behöver ha en förståelse för hur nya lösningar påverkar organisationen och människorna i den.

Jag förstår. Vad kan man förvänta sig av att jobba hos er?

– Det är såklart en blandad kompott. Många fina kunder som uppskattar det vi gör, och möjligheten att ta hand om dem och hjälpa dem vidare. Vi jobbar i team där alla har fötterna på jorden. Ena dagen kanske man kör en dragning för kundens CFO, morgonen efter häller man upp juice på vårt frukostseminarium. Då och då kanske man håller utbildningar, som jag har gjort för HR-bloggen 🙂 Vi är öppna för flexibilitet i rollen som konsult och strävar efter en bra jobb- och livsbalans. Och så sitter vi i fina lokaler mitt i city i alla städer, tillsammans med resten av Knowit-koncernen.

Det låter ju super! Är det något du vill passa på att hälsa till läsarna?

– Jag är säker på att vi kommer hitta många grymma profiler här via HR-bloggen, så sök så snart som möjligt! Vi kör med kompetensbaserad rekrytering, vilket innebär lite roliga test och så i rekryteringen. Läs mer och ansök här »

Fotnot: Bilden på Henrik Ladström är fotad av Per Brolin.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny