Pulsade undersökningar ger högre engagemang – HRbloggen.se
Hem » employer branding, org & ledarskap

Pulsade undersökningar ger högre engagemang

Av den 16 november 2017 942 visningar
MEDARBETARENGAGEMANG. Millennials kommer snart att dominera den svenska arbetsmarknaden. Pulsade undersökningar är ett smart sätt att redan nu svara upp mot nya krav på snabbhet och återkoppling – och att därmed öka engagemanget på arbetsplatsen.

&frankly mobilapp

Millennials kallas den unga generation medarbetare som är födda i slutet av 1900-talet och som snart kommer att dominera den svenska arbetsmarknaden. I USA räknar man med att millennials utgör 50 % av arbetsstyrkan redan år 2020.

Till skillnad från tidigare generationer, attraheras millennials inte nödvändigtvis av en snabb karriär med högsta möjliga lön i ett globalt bolag. Desto viktigare är att ha en bra chef, trevliga arbetskamrater och en skön stämning på jobbet. Detta går bland annat att läsa i undersökningen ”Young Professionals Attraction Index Sverige 2017”, som Academic Work gjort på studenter och akademiker i början av sin karriär.

Vill ha snabb återkoppling
Men det som framför allt utmärker millennials – som vuxit upp med internet och sociala medier – är kraven på återkoppling och feedback. De förutsätter att allting ska gå snabbt och föredrar intuitiva gränssnitt i mobilen framför manualer. De har även höga krav på transparens och är inte per automatik lojala sin arbetsgivare. Med andra ord måste arbetsgivare tänka nytt för att inte bara attrahera utan också behålla sina unga talanger!

Ett smart sätt att svara upp mot de nya kraven på snabbhet och återkoppling, är att byta ut eller komplettera den årliga medarbetarundersökningen mot mer agila så kallade pulsade undersökningar. Det innebär – precis som det låter – att man tar pulsen på verksamheten genom en aktiv och regelbunden dialog. Något som även möjliggör att snabbare fånga upp stämningarna hos medarbetarna – och därmed att kunna anta en mer proaktiv strategi.

Flexibilitet som triggar engagemang
Ett svenskt företag som specialiserat sig på pulsade undersökningar är &frankly. Deras molnbaserade tjänst mäter och triggar engagemang genom att skicka ut frågor till medarbetarna på ett snyggt och lekfullt vis i mobilen eller på webben. Frågorna kan handla om allt ifrån stress och sociala aktiviteter till specifika utmaningar för varje team. Det finns både färdiga frågebatterier och möjlighet att skapa egna frågor. Realtidsrapportering på alla nivåer inom organisationen skapar transparens och bidrar till ytterligare engagemang.

I stället för en omfattande årlig undersökning med små möjligheter till snabba förändringar, är tanken med pulsade undersökningar att man ständigt jobbar med små förbättringar.

– Vitsen med att jobba kontinuerligt med medarbetarengagemang är att snabbt kunna agera på trendbrott. Du behöver alltså inte vänta ett helt år på nästa medarbetarundersökning för att få reda på vad personalen känner, berättar Caroline Fjellner som är vd och en av grundarna till &frankly.

Skapar intern stolthet
Engagemang står idag högst upp på många ledningsgruppers agendor. Varför är det så?

– Alla studier pekar på samma sak: Motiverade medarbetare presterar bättre och är mer lönsamma, vilket idag är en helt avgörande faktor. Ett högt engagemang minskar personalomsättningen och skapar stolthet bland medarbetarna – vilket ger organisationen en rejäl skjuts, både internt och externt. Därför finns ingen anledning att börja med det här i morgon. Det är nu som gäller om du vill vara med i racet, säger Caroline Fjellner.

Vill du lära dig mer om pulsade medarbetarundersökningar, engagemang, ledarskap, feedback och trender inom HR?
Prenumerera på &franklys blogg »

Fotnot: Denna artikel är sponsrad av en leverantör som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny