10 tips för en uppdaterad talangstrategi – HRbloggen.se
Hem » digital HR, talent management

10 tips för en uppdaterad talangstrategi

Av den 27 april 2017 942 visningar
TALENT MANAGEMENT. Gårdagens strategi för talangutveckling hänger inte med i dagens digitaliserade värld. Cornerstone har tagit fram en initierad guide i rätt riktning – och presenterar snart nya rön i en rapport.

Cornerstone - talangstrategi

I takt med den allt snabbare digitaliseringen, rör sig HR bort från den traditionellt centraliserade planeringen av lärande och utveckling – mot en mer agil talangstrategi.

Förutsättning för medarbetarengagemang
Amerikanska Cornerstone, en världsledande leverantör av molnbaserade talent management-lösningar, ser tydligt att organisatorisk framgång idag kräver en enklare och smartare strategi. Det handlar inte bara om företagets konkurrensfördelar. En kontinuerlig och självdriven kompetensutveckling är numera en förutsättning även för att engagera och behålla sina medarbetare.

Cornerstone har därför tagit fram en initierad 10 stegs-guide till framtidens talangstrategi med praktiska tips och insikter om hur du bäst applicerar och genomför nya utvecklingsmodeller i syfte att effektivisera den interna kompetensutvecklingen.

Här är min svenska sammanfattning av guiden:

1. Sikta på tydliga mål
Sätt upp mål på både individ-, lag- och organisationsnivå. Var tydlig med vad du vill åstadkomma på respektive nivå.

2. Hitta den springande punkten
Var finns det största behovet? Vilka är kompetensluckorna idag och i morgon? Se till att dina fokusområden överensstämmer med långsiktiga affärsmål.

3. Tänk på användarvänligheten
En enkel och användarvänlig plattform ger snabbare inlärning och högre engagemang. Så jämför inte bara funktioner, utan tänk Google, Apple och Facebook!

4. Omfamna tekniken
Sätt dig in i hur ny teknik kan bidra till att utveckla talang i just din organisation – allt från mobila applikationer till virtual reality. Hur kan ny teknik användas inom ramen för era inlärnings- och utvecklingsmål?

5. Påvisa nyttan med pilotprojekt
Sätt upp ett pilotprojekt för ett avgränsat område inom er kompetensutveckling. På så sätt kan du visa på nyttan, värdet och avkastningen för övriga delar av organisationen – och därmed säkra finansieringen.

6. Skapa engagemang
Se till att skapa relevant och engagerande content av värde för medarbetarna! Oavsett om du använder video, animering, spel eller frågesporter, måste medarbetarupplevelsen vara i fokus.

7. Uppmuntra delaktighet
Se till att medarbetarna involveras i sin egen utvecklingsresa. Ta hjälp av dagens sociala inlärningsverktyg som främjar en kultur där medarbetarna delar med sig av information, tips och innehåll – och ger varandra feedback.

8. Främja kontinuerligt lärande
Glöm forna tiders livslånga lärande! Numera föråldras kunskaper på bara några månader. Kontinuerligt lärande är viktigare än någonsin, så se till att ert content alltid är uppdaterat.

9. Lyft framgångarna
Många initiativ faller i glömska efter att de väl lanserats. Se till att kontinuerligt informera om projektets resultat och värdeskapande framgångar, nytt content och nya funktioner.

10. Anamma det agila
Vi lär oss genom samarbete. Se till att du får feedback från alla tre nivåer i organisationen tidigt i processen, t ex genom sociala inlärningsverktyg. När något inte fungerar, se till att ha ett agilt förhållningssätt och anpassa dig snabbt därefter.

SEMINARIEINBJUDAN: Unleashing your talent

Under en turné i 13 europeiska städer, presenterar Cornerstone en rapport med nya rön på området. Är du en nyfiken HR-ledare som står i begrepp att omfamna den digitala omvandlingen och driva positiva affärsmässiga konsekvenser? Då ska du annmäla dig till det kostnadsfria eventet ”HR Make It” på Grand Hotel i Stockholm den 8 juni!

På agendan:

  • Transform your workforce into the tool for your organisation’s success
  • Manage and embrace digital transformation
  • Align and build better relationships between HR and the business
  • Be smarter in managing your talent, and destroy barriers to success
Läs mer och anmäl dig här »

Eventet har ett begränsat antal platser och riktar sig endast till dig som jobbar inom en HR-organisation.

Fotnot: Detta är en sponsrad artikel om en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny