Därför ska du gå på #HRunconf – HRbloggen.se
Hem » hr-arbete

Därför ska du gå på #HRunconf

Av den 16 februari 2017 942 visningar
HR-EVENT. Många av oss HR-invigda har haft koll på eventet HRunconf i snart sju år. Men vad är det egentligen som händer där och varför borde du också vara på plats? HR-chef Anders Jansson ger dig svaren!

Anders Jansson – HRunconf

Det deltagardrivna eventet #HRunconf arrangeras i maj för sjunde året i rad av den ideella föreningen med samma namn. Som vanligt är det deltagarna själva som bestämmer agendan, men i år har man valt att vidga konceptet genom att även plocka in kända HR-profiler som talare.

Jag bestämde mig för att ta ett snack med styrelseledamot Anders Jansson, som till vardags är HR-chef på koncernnivå inom Wästbygg Gruppen.

Hur kommer det sig att du som HR-chef engagerar dig i HRunconf, och vad är din roll i styrelsen?
– Jag ser det som kompetensutveckling att få göra något helt annat, det ger energi och inspiration. Med min tidigare bakgrund inom industrin och nu byggbranschen hoppas jag tillföra ett annat erfarenhetsperspektiv. Min främsta uppgift är att ta hand om våra sponsorer och se till att de får ut det bästa av sitt deltagande. Som ideell förening är vi ju beroende av dem.

Många har kanske hört talas om HRunconf utan att veta riktigt vad det är. Hur skulle du med egna ord beskriva era ambitioner?
– HRunconf ska vara en mötesplats och källa till inspiration och lärande inom HR och ledarskap. Vi vill bygga broar mellan privata och offentliga verksamheter, ihop med akademin. Vi vill vara en plattform för att diskutera viktiga frågor som hållbart arbetsliv, ledarskap och framtidens HR. Det gäller att se till att folk verkligen möts!

För vem passar HRunconf?
– Jag skulle säga att det är en superinjektion för alla med intresse av människans roll i organisationen. Särskilt för dem med fokus på personal- och ledarskapsfrågor, som värdesätter omvärldsbevakning och vill driva utvecklingen av HR framåt. Med åren har vi fått en allt större bredd på deltagarna, både juniora och seniora – från såväl offentlig som privat verksamhet. Det är viktigt i sammanhanget, olikheter berikar!

Vad gissar du att årets diskussioner kommer att handla om?
– Ämnena bestäms ju av deltagarna på plats, men en kvalificerad gissning är att det kommer att handla mycket om digitalisering, mångfald och hur HR-rollen successivt förändras, inte minst i förhållande till just digitaliseringen.

I år har ni även infört ett helt nytt inslag?
– Det stämmer. För att generera större engagemang i diskussionsspåren testar vi i år ”HR Talks”. Namnet anspelar på ”TED Talks” och handlar om miniföreläsningar eller korta brandtal av intressanta HR-profiler. Vi har redan klart med eldsjälen och författaren Linus Jonkman, som har gjort sig känd för att tänka innovativt inom HR. Fler föreläsare är på gång!

Vad ska jag som deltagare tänka på för att få ut det bästa av #HRunconf?
– Eventet bygger mycket på att du är öppensinnad och visar tillit till övriga deltagare. Till skillnad från vanliga konferenser rekommenderar vi att du går runt mellan seminarierna, eller spåren som vi kallar dem. För att få ut så mycket som möjligt är det också bra om man kan stanna över natten. Nätverkandet och kunskapsutbytet pågår även mellan passen och på ”fritiden”, men det finns självklart också utrymme att gå ifrån och reflektera.

Fakta om #HRunconf

HRunconf är en så kallad unconference om HR och ledarskap och arrangeras av den ideella föreningen med samma namn. I år äger eventet rum den 8-9 maj i natursköna omgivningar på Happy Tamsvik i Bro nordväst om Stockholm.

Vad är en unconference?
På en traditionell konferens finns ett färdigt program med föreläsare som talar TILL deltagarna. På en unconference (”okonferens”) är det i stället spårledare som talar MED övriga deltagare. Tillsammans fyller man konferensen med innehåll genom samtal och diskussioner utifrån egna kunskaper och erfarenheter.

Vad innebär det att vara spårledare?
Alla deltagare kan föreslå olika HR-ämnen som de vill diskutera. Det finns tre olika typer av spår: Öppet samtal; workshop; och föreläsning. Varje spår varar i 45 minuter och leds av en spårledare som har till uppgift att underlätta samtalet.

Vilka sponsrar eventet?
Bland årets sponsorer märks Great Place to Work, Knowit, People Analytics, Kompetenstillväxt och Happy Tammsvik. Det finns ännu möjlighet för fler företag att synas. Kontakta Anders Jansson för mer information.

Mer info och anmälan?
Besök #HRunconfs hemsida »

Fotnot: Detta är en sponsrad artikel om ett event som vi på HRbloggen.se tycker är viktigt att stödja.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny