Första hjälpen vid val av workforce management-lösning – HRbloggen.se
Hem » digital HR, lön & belöning

Första hjälpen vid val av workforce management-lösning

Av den 11 oktober 2016 942 visningar
WORKFORCE MANAGEMENT. En ny marknadsguide från Gartner hjälper företag att navigera rätt bland alla olika Workforce Management-lösningar. Här är fyra saker att tänka på innan ni investerar i ett nytt it-stöd!

Doktorsväska - första hjälpen

Att utvärdera ett Workforce Management-system är en komplex uppgift. Det krävs både ett bra business case och massor av research för att kunna fatta ett klokt beslut. Och marknaden är svår att överblicka med många systemleverantörer som erbjuder vitt skilda lösningar.

Gedigen kartläggning av leverantörer
Men nu finns hjälp på traven! Amerikanska Gartner – världsledande inom IT-research och rådgivning – publicerade nyligen ”Market Guide for Workforce Management Applications”.

Här får du veta mer om 18 utvalda systemleverantörer och deras typiska kunder, geografiska räckvidder och utvecklingsambitioner. Men framför allt ger guiden en tydlig schematisk överblick av vad respektive leverantörs Workforce Management-lösning innehåller – i förhållande till den hantering och de processer som du förväntar dig att lösningen ska stödja.

Underlag till bra business case
Mark Information listas som enda nordiska leverantör med vår ProMark-lösning. Vi rekommenderar dock att börja i rätt ända när du och ditt företag ska välja Workforce Management-leverantör. Det gäller att först analysera era interna förhållanden för att kunna konkretisera ett bra business case:

  • Vad är företagets strategiska argument för att investera i en Workforce Management-lösning? Är det önskan om högre produktivitet, ett behov av att se till att regler respekteras, förbättrat dataunderlag eller något annat som är av vikt?
  • Dominerar Excel (eller papper för den delen) fortfarande företagets kärnprocesser och analysunderlag – och hur används det i hela organisationen?
  • Vilka processer kan företagets befintliga system hantera och uppfyllar de företagets viktigaste behov och önskemål?
  • Vilken typ av leverantör önskar ni att etablera ett långsiktigt samarbete med? En specialiserad Workforce Management-leverantör eller en leverantör som har en bred – kanske branschorienterad – produktportfölj?

När dessa interna förhållanden väl är identifierade, blir det lättare att koka ned antalet möjliga leverantörer som lever upp till era behov.

Läs mer om hur du väljer rätt Workforce Management-lösning »

Fotnot: Detta inlägg är sponsrat av en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Henrik Trolle

Henrik Trolle

SverigechefMark Information
Henrik Trolle är Country Manager för Mark Information Sverige – en ledande leverantör av Workforce Management-system i Norden.
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny