Digital plattform förenklar konsultförsörjningen – HRbloggen.se
Hem » digital HR, rekrytering

Digital plattform förenklar konsultförsörjningen

Av den 27 september 2016 942 visningar
DIGITAL HR. Svårigheten att hitta rätt medarbetare gör arbetsgivare alltmer beroende av inhyrd kompetens. Nu finns verktyget som effektiviserar konsultinköpen och underlättar jämförelser mellan olika leverantörer.

Digital bemanning

Företag och organisationer har idag svårt att rekrytera viss spetskompetens, framför allt inom IT-området. För många arbetsgivare är det därför lika viktigt att hitta rätt konsulter som det är att rekrytera för anställning. I delningsekonomins fotspår har det även blivit allt vanligare att anlita frilansande medarbetare till olika projekt.

Svårt att jämföra
Men det finns en rad utmaningar för konsultköparen i djungeln av alla olika konsult- och bemanningsföretag. Som köpare blir du ständigt uppvaktad av säljare med snarlika erbjudanden. Det är svårt att kunna jämföra vilka som faktiskt kan garantera rätt konsult när behov uppstår – särskilt eftersom utbudet av konsulter varierar från tid till annan.

Tidskrävande administration
För att tillgodose organisationens vitt skilda kompetensbehov, kan du dessutom behöva ha parallella relationer med en rad olika leverantörer. Alla dessa samarbeten tar förstås massor av tid i anspråk för administration, kommunikation och uppföljning.

Tänk om det fanns ett enkelt sätt att jämföra konsulter för att hitta den som är bäst lämpad för uppdraget – utan en massa tidskrävande och ineffektivt arbete?

Från analogt till digitalt
Företaget Vakanta har tagit fasta på just detta behov. De vill ersätta dagens föråldrade affärssätt med en webbaserad plattform för att göra konsultmarknaden mer lättillgänglig, bättre strukturerad och lättare att jämföra.

Johan Hanson – Vakanta

– Samarbetsrutiner mellan köpare och säljare av konsulttjänster sker idag oftast helt analogt. Rutiner som tar tid, kostar pengar och skapar utmaningar för uppföljning. Genom att sammanföra köpare och säljare av konsulttjänster på en digital plattform underlättar vi för båda parter, berättar Vakantas VD Johan Hanson.

Ger smartare samarbeten
Att samla alla konsultköp på ett och samma ställe bidrar till att arbetsgivare får smartare samarbeten med konsultbolag, bemanningsföretag och frilansare, menar Johan Hanson vidare.

– Vi vill göra det enklare för företag att hyra in konsulter och ge dem möjligheten att utan mellanhänder skapa egna nätverk av konsultbolag och bemanningsföretag. Ambitionen är att minska de kostsamma säljinsatser som den ökande konkurrensen på konsultmarknaden tvingat fram. Vårt verktyg underlättar såklart också jämförelser av olika kandidater och uppföljning av inhyrningsperioder.

Vakantas hemsida kan du se en introduktionsfilm som visar hur plattformen fungerar.

Fotnot: Denna artikel sponsras av en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Ingen kommentar »

1 Pingbacks »

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny