Mobil tidsregistrering förenklar HR-administrationen – HRbloggen.se
Hem » digital HR, lön & belöning

Mobil tidsregistrering förenklar HR-administrationen

Av den 24 augusti 2016 942 visningar
WORKFORCE MANAGEMENT. Genom mobil tidsregistrering minimerade ett av Europas största jordbruksföretag sina HR-administrativa processer för chaufförernas löneberäkning.

Mobil tidsregistering

DLG producerar och distribuerar förnödenheter till jordbruket. Tidigare har 112 chaufförer fyllt i fysiska tidrapporter och skickat dem till HR för manuell validering och inmatning av data i lönesystemet. Det har både kostat betydande administrativa resurser för HR och varit svårt för chaufförerna.

Men nu har DLG implementerat mobil tidsregistrering, där timavlönade chaufförer lätt registrerar och rapporterar närvaro, arbetstid, semester och övertid via surfplattor med åtkomst till ProMark, Mark Information’s Workforce Management-lösning.

En lösning, många fördelar
Den nya lösningen innebär att andelen manuell HR-administration har minskat, eftersom hela löneberäknings- och valideringsprocessen har automatiserats i förhållande till de överenskommelser och lokala avtal som gäller för chaufförerna. Samtidigt upplever förarna själva att tidsregistreringen har blivit mycket lättare.

Den mobila tidsregistreringen är inte bara en fördel för HR-administrationen och chaufförerna. Transport- och planeringsavdelningen får tillgång till mycket bättre data för att göra snabbare och mer korrekta beslut i samband med logistik och arbetstidsscheman.


Fem goda råd för framgångsrik implementering
Implementeringen har betraktats som ett förändringsprojekt, där det finns en stark betoning på att inkludera användarna, kommunikation och testning.

Chefen för HR-administrationen på DLG rekommenderar att avsätta den tid som krävs för implementeringen och ger fem goda råd för att lyckas:

  1. Se till att det finns ett bra business case.
  2. Involvera ledare och medarbetare från början till slut.
  3. Kommunicera tydligt och öppet kring mål och process.
  4. Utför en stegvis testplan.
  5. Gör det ordentligt – eller vänta!
Läs mer om DLG:s framgångsrika business case och deras råd för implementering av mobil tidsregistrering »

Fotnot: Detta inlägg är sponsrat av en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Henrik Trolle

Henrik Trolle

SverigechefMark Information
Henrik Trolle är Country Manager för Mark Information Sverige – en ledande leverantör av Workforce Management-system i Norden.
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny